Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 llibres amb paraules d'amor
Francesc Serés, David Escamilla, Federico Moccia, Sarah Lark i Vanessa Diffenvaugh
BarcelonaMossegar la poma. Francesc Serés. Quaderns Crema
El nou recull de contes de Francesc Serés (La força de la gravetat, Contes russos) mostra les diverses cares i edats de l'amor. Fascinació infantil, excitació adolescent, compromís, rutina, angúnia, mascotes, Viagra i algun amant: Serés condensat, però en estat pur. L'encàrrec dels contes va venir de la revista Time Out. En el projecte hi havia dos constrenyiments molt marcats: la periodicitat (havia de sortir un conte cada setmana) i l'extensió (que havia de ser de 5.000 espais). No hi ha sociologia, però "sí que conté un punt de voluntat descriptiva, de narrar les parelles que han anat passant per la teva vida, les pròpies i les dels altres".
Paraules d'amor. David Escamilla. Edicions 62
L'any 1967, Joan Manuel Serrat publica al segon disc, Cançó de matinada, la que s'ha convertit en la banda sonora de diverses generacions: Paraules d'amor. Escamilla roba el títol al seu padrí per escriure la història de la Maria i el Ramon, un "Romeu i Julieta a la catalana": un amor impossible, proscrit i prohibit que arrenca durant el primer concert de Serrat al Palau.
La cançó dels maorís. Sarah Lark. Ediciones B
Després de l'èxit d'Al país del núvol blanc, un fenomen sorpresa a Alemanya i també en català, l'autora establerta a Almeria continua la saga ambientada a l'exòtica Nova Zelanda: les cosines Elaine i Kura –nétes de les primeres immigrants angleses– es debaten entre les seves arrels i la crida del poble maorí per forjar el seu propi destí. Una novel·la extensa i clàssica: amor, odi i traïció.
Aquesta nit digues que m'estimes. Federico Moccia. Columna
Federico Moccia és el culpable que a la majoria de capitals europees hi hagi cadenats –en senyal d'amor etern– lligats a ponts i tanques. Després de deixar rendits els adolescents italians amb novel·les com 'Tres metres sobre el cel' i 'Perdona si et dic amor', l'italià –que signarà llibres per Sant Jordi a Barcelona– escriu aquí una nova història d'amor però per a un públic adult.
El llenguatge secret de les flors. Vanessa Diffenvaugh. Edicions 62
La Victòria és una noia que, als 18 anys, acaba de ser expulsada del sistema assistencial, després de passar-se la vida de casa d'acollida en casa d'acollida. Només una mare l'ha ajudat a sortir del seu aïllament a través del llenguatge de les flors. "La Victòria és una compilació de moltes criatures que he conegut al llarg dels anys. Recordo una noia que en comptes d'un nom, tenia un número!" diu l'autora.