LA SUGGERIDORA
Cultura14/10/2016

Preguntes creatives, cases sostenibles i màquines de pensar

Regina Rodríguez Sirvent

Si tornessis a néixer faries el mateix?

Tens més èxit en l’amor o a la feina? Ets atractiu o divertit? Prefereixes fer l’amor o tenir raó? I així fins a 100 interrogants. Freud ja feia servir aquest mètode com a “regla fonamental” de la psicoanàlisi, i animava els pacients a respondre sense filtre, encara que la resposta els semblés incoherent, impúdica o impertinent. Els de TheCreativeNet fan servir la mateixa tècnica però qui s’asseu a la cadira i respon a preguntes inconnexes no són pacients, sinó creatius. Analitzen les ments més imaginatives, que diuen que són les que tenen les respostes més ràpides i originals. El qüestionari s’ha dissenyat de manera que l’usuari pugui conèixer els perfils dels entrevistats i, des de la mateixa web, el visitant també pot fer el #100questionchallenge per conèixer el seu homòleg en creativitat cerebral.

Cargando
No hay anuncios

#100questionchallenge

TheCreativeNet

Cargando
No hay anuncios

Imagina-la, dissenya-la i FES-LA

"Imagina una casa que s’escalfi sola, que et proporcioni la teva pròpia aigua, on puguis fer créixer menjar. Imagina’t que no necessites tecnologia cara perquè la casa recicla les seves pròpies deixalles i té un sistema d’energia independent. Ara imagina que es pot construir on vulguis i la pot construir qualsevol amb els residus que genera la societat". Fa 30 anys l’arquitecte Michael Reynolds la va imaginar i la va construir. Ara podreu escoltar en directe, en primera persona, com ho va aconseguir.

Cargando
No hay anuncios

Earthships (Nau de la Terra). The European Lecture Tour 2016

IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalunya)

Cargando
No hay anuncios

18 d’octubre

"Tot filòsof pot ser un bon mecànic"

Da Vinci reclamava el que ja havia anunciat Ramon Llull dos-cents anys abans: l'Ars combinatoria, un mecanisme amb pretensions universals que proposava la unitat dels diferents sabers de l’època. És a dir, que matemàtics, artistes i filòsofs fessin el cafè junts cada dia. L’exposició explora l’impacte del filòsof en les arts, la literatura, la ciència i la tecnologia i parla del seu model de transmissió del saber, donant llum i profunditat a un personatge que tothom coneix i desconeix alhora.

Cargando
No hay anuncios

'La màquina de pensar'

CCCB

Cargando
No hay anuncios

Fins a l’11 de desembre