Història
Cultura06/07/2012

Un passeig per Pompeia abans de l'erupció del Vesuvi

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries (L'Escala) inaugura una exposició virtual que reconstrueix la ciutat italiana de l'any 79 d.C

Acn/ara
i Acn/ara

L'EscalaCom era Pompeia poc abans de quedar soterrada per sempre? L'erupció del volcà Vesuvi, una de les pitjors catàstrofes naturals d'Europa, va fer desaparèixer l'any 79 d.C un patrimoni extraordinari. Ara, però, els qui tinguin curiositat per saber com era la ciutat italiana abans del desastre, poden fer un passeig virtual al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries (L'Escala).

Mosaics virtuals que apareixen amb la interacció del visitant o un documental en 3D que narra l'explosió del volcà són alguns dels atractius d'aquesta exposició que ha comptat amb l'assessorament d'un equip d'historiadors, arqueòlegs i vulcanòlegs d'arreu del món. Amb el títol Les darreres hores de Pompeia i Herculà reprodueix amb tot tipus de detalls el Nimfeu de Baia, actualment submergit a set metres per sota del nivell del mar. També és possible visitar virtualment el teatre Herculà. Construït en època d'August es troba enterrat a més de 20 metres de profunditat.

Cargando
No hay anuncios

El visitant pot destapar amb els peu un dels mosaics de la Casa del Faune, la mansió senyorial més important de l'època romana i on es pot veure l'esplendor de la noblesa de l'època. L'exposició, que es podrà veure fins el 9 de setembre, ha estat produïda pel Museu Arqueològic Virtual d'Herculà. Tot i que originàriment és molt més extensa, la d'Empúries és una versió més reduïda on es pot veure tretze espais diferenciats i una cinquantena d'instal·lacions tècniques. Cio Cacciola, director d'aquest museu virtual, que permet conèixer aspectes de la vida, tradicions, cultura i literatura d'aquest període, explica que és un "museu nòmada", amb caràcter itinerant. El seu objectiu és aprofitar les últimes tecnologies amb l'objectiu de transmetre "la bellesa" de l'arqueologia d'una forma didàctica pensant sobretot en les noves generacions.