Sitges es torna a plantejar acollir la universitat de Paul McCartney
Una escola superior de postgraus d'arts escèniques com la que es busca podria generar una vintena de llocs de treballs, entre els quals hi hauria professionals de renom internacional com a docents
SitgesLa idea de fer el Barcelona Institute for Performing Arts (BIPA) –escola universitària de Paul McCartney– per situar la vila com un referent internacional de l'economia creativa torna a estar sobre la taula de l'alcalde, en aquest cas de Miquel Forns (CiU).
Ha estat l'impulsor de la idea, Giles Auckland-Lewis, qui ha insistit a portar a la vila del Garraf aquesta escola universitària, tot i que en aquesta ocasió sense el seu anterior soci, el Grup Montcau, que hauria presentat la proposta a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, segons han informat des del consistori sitgetà. Ara bé, caldrà veure quin municipi acaba tenint la versió catalana del Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).
De moment, el govern de Sitges, tot i tenir la "proposta sòlida" del LIPA, segons fonts municipals, en els pròxims mesos obrirà un concurs públic per trobar l'opció que millor s'ajusta a les necessitats que es busquen: que sigui un projecte que afavoreixi l'ocupació, el consum i la imatge del municipi, i que deixi un llegat d'estabilitat de cara al futur.
I és que, tot i que la idea del centre formatiu de Paul McCartney és molt atractiva per a l'equip de Miquel Forns, volen complir escrupolosament amb la legalitat i convocar i sentir totes les possibles propostes de qualsevol emprenedor o inversor.
Pel que fa a l'ocupació, una escola superior de postgraus d'arts escèniques com la que es busca podria generar una vintena de llocs de treballs, entre els quals hi hauria professionals de renom internacional com a docents. Però, a més, l'atracció d'uns 700 estudiants suposaria un consum en el comerç local que també engresca els responsables de l'Ajuntament.
Diferència amb Qualia Sitges
L'equip de govern anterior, dirigit per Jordi Baijet (PSC), va mostrar arreu la proposta insígnia que tenien: Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani, un macroprojecte que situaria el municipi com una referència internacional en l'economia creativa: arts escèniques, música, teatre, audiovisuals, disseny...
L'equip de Baijet volia que el Campus Qualia Sitges ocupés un espai de 100.000 metres quadrats, situat entre el Sitges Centre de Disseny i el Parc de Can Robert. I seria –si s'hagués acabat fent– un lloc que acolliria diversos parcs, equipaments públics, centres educatius i edificis dedicats a la innovació, incubació i acceleració de projectes artístics, culturals i empresarials; un espai per a la formació, retenció i atracció de talent.
Però, finalment, i en vista de la impossibilitat d'aixecar tants edificis, l'equip de Forns ha optat per tirar endavant un projecte semblant pel que fa als continguts, però sense construir i aprofitant les infraestructures que hi ha, com el Sitges Centre de Disseny.