La directora Patricia Ferreira considera "escandalós" que no hi hagi dones a Canes
La guanyadora de la Biznaga d'Or en l'últim Festival de Màlaga amb 'Els nens salvatges', que s'estrena aquest divendres, creu que tot i que les dones en surtin perjudicades cal afrontar les crisis
MadridLa cineasta Patricia Ferreira, guanyadora de la Biznaga d'Or en l'últim Festival de Màlaga amb 'Els nens salvatges', considera un "escàndol" que de les 22 pel·lícules al concurs de la secció oficial del Festival de Canes cap sigui d'una dona.
La directora, guanyadora d'una desena de premis, entre ells un Goya pel seu primer film, 'Sigues qui ets', ha afirmat que aquest fet hauria de cridar tant l'atenció com "si només competissin pel·lícules americanes i no n'hi hagués cap de francesa o brasilera", posa com a exemple.
"Cal que ens entri d'una vegada al cap que hem d'aconseguir que les dones s'incorporin als llocs de responsabilitat i de direcció, això ens podria enriquir a tots, el món seria més ampli, més gran i més interessant encara que, potser –apunta–, algú hagi de perdre alguna parcel·la de poder".
Després de diferents curts i el documental 'Al món a cada estona', Ferreira va escriure i va dirigir 'Perquè no m'oblidis' (2005), un dels últims treballs de Fernando Fernán-Gómez, i el documental 'Senyora de', un cant a la independència femenina i un reconeixement a les dones de la postguerra que es van quedar sense identitat per ser "esposes" abans que dones. "La dona surt perjudicada de les crisis, segons els experts, però jo crec que no ens podem aturar. No podem fer marxa enrere en els assoliments que hàgim pogut aconseguir i això les dones, totes, les d'aquest país i les de qualsevol altre que afronti una crisi, ho saben", reflexiona.
En 'Els nens salvatges', que s'estrena aquest divendres, Ferreira no només fa una encesa defensa de la joventut, sinó que reivindica "aquests moments en la vida en els quals cal prendre partit. I ja sabem que tots tenim clarobscurs –explica–, però, quan optem, les coses ressalten més".