Llibertat d'expressió

Pablo Hasél demana "prendre els carrers" quan l'empresonin

El músic fa un comunicat on demana més mobilitzacions i dedica un nou rap al govern Sánchez i a Felip VI

2 min

BarcelonaPablo Hasél està consumint les que podrien ser les seves últimes hores en llibertat. Abans d'entrar a presó per una pena de 9 mesos per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, el músic ha publicat un comunicat en què critica que el govern espanyol i demana "més mobilitzacions" quan l'empresonin. "Si es respon de forma contundent s'ho pensaran dues vegades abans d'empresonar a altres per denunciar els culpables de les polítiques que patim. Si no fem retrocedir l'Estat en el pla repressiu, estem perduts". També demana "organitzar la lluita" per incloure tots els presos que defensen les llibertats democràtiques. Per això recorda els informes com el d'Amnistia Internacional i denuncia que hi hagi "tribunals feixistes com l'Audiència Nacional". Per a ell diu que la lluita continuarà a la presó.

Hasél també ha difós un nou tema dedicat "al mal anomenat govern progressista que ha perpetuat la repressió, que quan els carres s'han omplert per la llibertat d'expressió, posant-se nerviosos, han promès de nou fer alguna cosa, i ha quedat en fum". "Intenten parar la mobilització però només amb la mobilització guanyarem".

El rap torna a parlar dels Borbons, ara a Felip VI. Comença amb una declaració recent del monarca en què diu que "sense llibertat d'expressió i d'informació no hi ha democràcia". Hasél li diu: "Oye, tirano, no sólo hay para tu padre, que el grito republicano, tu tímpano taladre". I també: "Vuestra política asesina, combatimos, sois vosotros quienes enaltecéis terrorismos. Con terror queréis que no digan lo mismo, otros, la justicia os desquicia como a Leticia el bótox. Como piedras contra Vox sonará este rap, jódete, pide mi libertad hasta Joan Manel Serrat". El músic critica la Corona i també la brutalitat policial i fa referència a les diferències socials entre les cues de la fam i els reis. "Repudias, no controlar toda la masa, no son injurias, es contar lo que pasa. Fascista, no somos el domesticado Iglesias, somos la ira que a la revolución aspira, y no anestesias".

En les últimes hores s'han succeït les mostres de suport al músic. Diverses entitats anuncien mobilitzacions en cas que la policia apressi el músic, ja que ha anunciat que no s'entregarà i que l'hauran "de segrestar". També demana més mostres de solidaritat per "frenar aquest greu atac a les nostres llibertats".

stats