Música

La Oreja de Van Gogh es torna a quedar sense cantant

Leire Martínez deixa el grup després de 17 anys

La Oreja de Van Gogh: Pablo Benegas, Xabi San Martín, Leire Martínez, Haritz Garde i Álvaro Fuentes.
14/10/2024
2 min

BarcelonaLa Oreja de Van Gogh ha anunciat que Leire Martínez Otxoa deixarà el grup després de 17 anys. Martínez, que va incorporar-se a la banda basca el 2007 com a substituta d'Amaia Montero, ha decidit prendre un camí separat dels altres components del grup, Xabi San Martín (teclats), Pablo Benegas (guitarra), Álvaro Fuentes (baix) i Haritz Garde (bateria). "La decisió ha sigut dura i difícil, però l'hem pres després de molt temps de reflexió i profundes converses en què no hem aconseguit acostar les nostres diferents maneres de viure el grup", ha informat el grup aquest matí en un comunicat a les xarxes socials. "S'acaba una etapa fascinant que tots portarem sempre al cor i que ens ha permès gaudir de la millor professió del món d'una manera somiada", afegeixen. Per ara el grup no ha explicitat si incorporaran una nova vocalista.

Aquestes últimes setmanes alguns fans ja havien intuït la notícia de la ruptura. Sobretot des del 7 d'octubre, quan la cantant va posar-se a plorar mentre cantava la cançó Rosas en el concert de final de gira a Saragossa. Tot i que Martínez va entrar a la banda per rellevar Montero, hi ha estat més anys que la vocalista original, que va formar part del grup entre el 1996 i el 2007. Des del 2007 la formació ha enregistrat cinc discos, A las cinco en el Astoria (2008), Cometas por el cielo (2011), El planeta imaginario (2016) i Un susurro en la tormenta (2020), i també ha publicat alguns àlbums recopilatoris.

Durant aquestes gairebé dues dècades, Martínez ha hagut de suportar el pes del llegat de Montero, molt estimada entre els fans de La Oreja de Van Gogh. La polèmica entre les dues cantants va revifar al juliol, quan Montero va aparèixer per sorpresa en un concert de Karol G a l'estadi Santiago Bernabéu de Madrid, en què va cantar precisament la cançó Rosas. El setembre d'aquest any, en una entrevista a Navarra Televisión, Martínez va parlar públicament d'aquests rumors: "És veritat que no m'agraden les faltes de respecte. No em molesta que la gent digui que Amaia tornarà al grup. El que no m'agrada és que se'm menyspreï a mi quan es diu això. És una cosa que ara mateix no em plantejo, i serà el grup qui digui si Amaia torna o no. Però sembla que tothom oblidi que hi ha una cantant, al grup, que fa setze anys que hi soc".

stats