Obituari

Mor la soprano Jodie Devos als 35 anys

La cantant havia de debutar al Gran Teatre del Liceu el febrer passat

2 min
Representació de Gullermo Tell.

BarcelonaLa soprano belga Jodie Devos va morir diumenge als 35 anys a causa d'un càncer, segons ha informat l'agència artística Intermezzo. "Una personalitat excepcional, lluminosa i estimada per tots. La seva mort tan sobtada deixa un buit enorme en el cor de tots els que van tenir la sort de conèixer-la", ha escrit l'agència en un missatge publicat a Facebook. Devos havia de debutar al Gran Teatre del Liceu el febrer passat amb l'òpera Un ballo in maschera, però va haver de cancel·lar la seva participació en la producció per problemes de salut, i finalment la soprano catalana Sara Blanch va interpretar el rol d'Oscar a totes les funcions. "Acompanyem els seus familiars i amics en aquesta pèrdua", ha expressat el Liceu en una publicació a X.

Nascuda el 1988 a Libramont-Chevigny, Devos era considerada una de les millors cantants líriques de la seva generació. Després d'estudiar a l'Institut de Musique et de Pédagogie de Namur i a la Royal Academy of Music de Londres, la soprano es va incorporar a l'Acadèmia de l'Opéra Comique de París, on va participar en produccions com Die Fledermaus i Les Mousquetaires au couvent. També va actuar a la Wallonie Royal Opera i l'Òpera de Montpeller. Al llarg de la seva carrera, va treballar amb directors com Mikko Franck, Paolo Arrivabeni, Roland Boer, Christophe Rousset i Guy van Waas.

"Avui el món de l'òpera perd una de les seves estrelles", ha publicat l'Ópera Comique a X. L'Òpera de París s'ha sumat a les mostres de condol: "La institució ret homenatge a la brillant artista lírica, que deia que li encantava compartir les seves emocions i els moments de felicitat amb el públic". La Filharmònica de París també ha expressat "una gran tristesa" per la mort de la cantant.

stats