Concerts

La JONC celebra el seu 30è aniversari amb l'estrena d'una obra d'Antoni Ros-Marbà

L'orquestra oferirà tres concerts aquest estiu a Vic, Cervera i Barcelona

Natalia Avellan

BarcelonaLa JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) celebrarà el seu 30è aniversari amb l’estrena d'una obra d’Antoni Ros-Marbà. L’orquestra, sota la batuta del director Manel Valdivieso, oferirà tres concerts especials aquest estiu: el 13 de juliol a L'Atlàntida de Vic, el 14 de juliol a la Universitat de Cervera i el 15 de juliol al Palau de la Música de Barcelona. 

Les entrades dels concerts ja estan a la venda. Tots ells oferiran el mateix repertori, que consta de quatre peces. Les dues primeres són obres d’autors catalans: les Danses i cançons per a un aniversari, encarregada a Ros-Marbà per a l’ocasió i que neix de les Cançons i danses de Frederic Mompou, i la versió orquestral del ballet Tardes de Barcelona de Robert Gerhard, que s’estrena per primera vegada a Catalunya. Les dues altres peces són un homenatge a Catalunya: les Glosses sobre temes de Pau Casals, composta per l’argentí Alberto Ginastera, i Mont Juïc, del compositor britànic Benjamin Britten. 

Cargando
No hay anuncios

La primera jornada de celebració tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic el 13 de juliol. L'acte s'iniciarà amb un dinar al Seminari de Vic, on estan convidats els membres de la JONC, músics menors de 25 anys; la JONC Alevins, menors de 19 anys, i els exmembres de l’orquestra. A continuació, a les 17.30 h, hi haurà un col·loqui de diverses figures rellevants de l'entitat. Entre elles, Josep Pons, fundador i primer director artístic de la JONC, i Antoni Gelonch, membre de l'orquestra des dels inicis. Després, a les 20 h, a la sala gran de L’Atlàntida, 170 músics, repartits entre l’escenari i la platea, tocaran l’obra d’aniversari que ha escrit Antoni Ros-Marbà. Els instrumentistes de l’orquestra d’alevins i els exmembres de la JONC tindran l'oportunitat de sumar-se a la interpretació de la peça.

El projecte de la JONC va néixer l’any 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya, sota la direcció de Josep Pons. L’any 2001, Manel Valdivieso en va agafar el relleu com a director artístic. Des dels seus inicis, l’orquestra ha tingut una vocació social i pedagògica. Els seus principals objectius són: facilitar la formació orquestral als joves catalans, col·laborar en la seva inserció professional i oferir un producte cultural de qualitat i acostar-lo a tots els públics.