'Un mos exquisit': malson matrimonial en una cuina Michelin

Nikolaj Coster-Waldau protagonitza un psicodrama ambientat en el món de la gastronomia d'elit

Nikolaj Coster-Waldau i Katrine Greis-Rosenthal a la pel·lícula 'Un mos exquisit'
1 min

'Un mos exquisit'

(2 estrelles)

Direcció: Christoffer Boe. Guió: Christoffer Boe i Tobias Lindholm. 104 minuts. Dinamarca (2021). Amb Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal i Flora Augusta. Estrena als cinemes el 18 d'agost.

Les truculentes històries sobre alguns dels millors restaurants de la Guia Michelin són un magnífic material per al cinema, ja que el repertori dels danys provocats per les exigències d'aquest cànon gastronòmic és variat, des de xefs que volen retornar les estrelles atorgades fins a suïcidis. Desconeixem com pot afectar a un matrimoni de restauradors la pressió d'una estrella Michelin, però a Un mos exquisit es representa com un procés agònic, una caiguda literal als inferns morals. No es deixin enganyar pel títol, perquè aquesta pel·lícula protagonitzada per Nikolaj Coster-Waldau, en el paper del Carsten, un exigent i brillant xef autodidacta, i Katrine Greis-Rosenthal, en el rol de la seva parella Maggie, res té de drama romàntic i molt de psicothriller sentimental amb la gastronomia d'elit com a teló de fons gratuït i capritxós. El hàndicap d'aquesta producció de Zentropa dirigida pel Christoffer Boe, coguionista d'Una altra ronda, no és tant la inversemblança del relat com la crueltat amb la qual salpebra les relacions que apareixen a la pantalla: parlem de les intenses dinàmiques de la parella protagonista, però també de la relació d'aquests personatges amb els fills i, molt especialment, la que manté la Maggie amb el tercer vèrtex d'un improbable triangle amorós, que capgira tot plegat sense que l'espectador acabi d'entendre el perquè. Sens dubte, una opció de menú equivocada.

stats