Mor als 85 anys Enric Garriga Trullols, president del Cercle d'Agermanament Occità-Català
Despareix "una figura molt rellevant en la projecció exterior de la cultura catalana al món", segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell
BarcelonaEl president de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), Enric Garriga Trullols, ha mort a Barcelona als 85 anys. Trullols, enginyer químic de professió, va començar la seva feina a favor de la independència de Catalunya abans de les primeres eleccions democràtiques, el 1977, incorporant-se al Reagrupament Socialista i Democràtic, de Josep Pallach, militància que va abandonar per la disconformitat amb com s'havia fet la unitat socialista a Catalunya.
Garriga Trullols va participar al Congrés de Cultura Catalana (11975-1977), i poc després va fundar, al costat d'altres persones, l'IPECC, des d'on va impulsar, per exemple, la construcció de monuments a personalitats catalanes a l'argentina, Alemanya i Bèlgica. El 1977 també va participar en la fundació del CAOC, entitat que fomenta les relacions entre la cultura catalana i l'occitana i des de la que va impulsar iniciatives com les XXXIII edicions de l'Aplec dels Focs de Sant Joan, la Licitada al Port de Salau i el dictat occità a Barcelona.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va recordar Enric Garriga Trullols com "una figura molt rellevant en la projecció exterior de la cultura catalana al món” i va destacar "el seu treball constant com a activista cultural, polític i lingüístic de gran influència per fomentar la unió entre la comunitat catalana i l’occitana".
"Garriga Trullols, com a president del Cercle d’Agermanament Occitano-Català i de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, simbolitza la continuïtat de l’ideal l’entesa i de l’agermanament entre Catalunya i Occitània, en la línia de grans figures de la primera meitat del segle XX com Pompeu Fabra, Josep Carbonell o Loís Alibèrt", va afirmar.
Mascarell va remarcar "el treball de Garriga Trullols per tal de promoure el coneixement de l’occità a Catalunya", i va recordar "el seu paper cabdal” en la tramitació de la Llei de l’Occità".