Música

Mor als 53 anys Carlos Marín, el cantant espanyol d'Il Divo

Resident a Anglaterra, diversos mitjans apunten que va ser ingressat per covid

Ara
2 min
Carlos Marín, cantant i mebre d'Il Divo

BarcelonaCarlos Marín, el cantant espanyol integrant del quartet vocal masculí Il Divo, ha mort als 53 anys, segons ha anunciat el grup musical al seu compte oficial de Twitter. Feia més de disset anys que Marín s'havia incorporat a la formació britànica, que ha aconseguit una gran popularitat en el gènere del pop operístic -o popera, com l'etiqueten els anglosaxons-, que acosta al gran públic la clàssica i grans temes de la música pop.

Marín estava ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) d'un hospital de Manchester, entubat i en coma induït. La família ha assegurat a la cadena ABC que s'havia vacunat, i el seu mànager havia confirmat a Corazón que el cantant havia agafat covid.

El mateix cantant anunciava per xarxes el 6 de desembre que actuaria a Dallas i Florida al febrer. Només un dia després es cancel·lava el primer concert, a Yorkshire, per malaltia d'un membre de la banda. Ingressat des del dia 8, finalment van posposar tots els concerts del desembre del 2021 al desembre del 2022. Primer Beat Producciones havia anunciat l'ajornament fins al 15 de juny del 2022 del concert que s'havia de celebrar al Coliseum de la Corunya aquest 22 de desembre.

Il Divo va ser fundat pel directiu de Sony Simon Cowell, productor de diversos programes com X-factor i de bandes com One Direction, després d'imaginar que un quartet líric íntegrament masculí tindria possibilitats versionant cançons mítiques. Marín va entrar-hi el 2003 juntament amb Urs Bühler, Sébastien Izambard i David Miller. Junts han publicat fins ara nou discos d'estudi, des de l'homònim Il Divo (2004) fins al més recent For once in my life: A celebration of Motown (2021). Els seus discos han venut prop de 40 milions de còpies a tot el món.

Nascut a Alemanya però format des d'adolescent a Madrid, Marín va començar la seva carrera musical als 12 anys actuant en òperes i sarsueles. Va ser alumne d'Alfredo Kraus, Montserrat Caballé i Jaume Aragall. Es va dedicar també al musical, en títols com Els miserables o La bella i la bèstia. En solitari, l'any passat va publicar un disc titulat Portrait, en què s'atrevia a versionar Bohemian Rhapsody, de Queen, entre altres èxits.

stats