El Maldà es bolca en la nova creació per a la temporada que ve

La programació de la sala entre el 2017 i el 2018 tindrà setze espectacles, deu dels quals seran de nova creació i sis estrenes

Foto de família dels artistes de la nova temporada del Maldà.
Núria Juanico
25/06/2017
2 min
Regala aquest article

BarcelonaPer a la nova temporada del Maldà, Els Pirates Teatre ha preparat una fusió d’espectacles de nova creació i reposicions dels èxits de la sala. La companyia, que capitaneja el Maldà des de fa quatre anys, mantindrà els grans eixos de temporades anteriors per donar continuïtat a un projecte que “és estable i està consolidat”, afirma el director artístic del Maldà, Adrià Aubert.

La programació de la sala entre el 2017 i el 2018 tindrà setze espectacles, deu dels quals seran de nova creació i sis estrenes. En aquest sentit, la productora dels Pirates Teatre, Marina Marcos, subratlla que “per al Maldà és un risc i un repte donar suport a nous projectes artístics”, però creuen “fermament” que ho han de fer amb “la voluntat que, després, tinguin recorregut”. Per això la sala estrenarà la temporada vinent Llibres per cremar, l’únic espectacle teatral escrit per Amélie Nothomb. El muntatge, a càrrec de la companyia Pyros, planteja un dilema inquietant als tres protagonistes: en un escenari de guerra i destrucció, ¿quin és l’únic llibre que salvarien de les flames per no morir de fred?

En el camp del teatre musical, el Maldà serà l’escenari de dos nous espectacles. D’una banda, Marc Vilavella dirigeix Aquests últims 5 anys, una adaptació de l’obra homònima de Jason Robert Brown i guanyadora d’un premi Tony. Amb Anna Herebia i Marc Flynn com a intèrprets, la peça explora les arestes d’una relació de cinc anys que acaba en una ruptura. D’altra banda, Daniel Anglès i Alícia Serrat preparen un espectacle musical que arribarà a finals de temporada. Mentrestant, el Maldà reposarà Per si no ens tornem a veure, també creat per Anglès i Serra, que van estrenar l’any passat i que servirà per encetar la temporada d’enguany a l’agost. La dansa serà present a la programació amb el cicle Maldà en Dansa i, en paral·lel, amb l’estrena a Catalunya de Les mamies. Es tracta d’una peça sobre la rutina de dues àvies que es va poder veure a França el 2015.

Els Pirates Teatre produiran un espectacle propi, El gran Fracaroli, que parteix de l’obra de Joan Brossa. En clau musical, Dani Campos, Virgínia Martínez i Xavi Casan s’alien en el concert teatralitzat Quin desencís m’ha fet tan negre i trist, que girarà al voltant de la música afroamericana.

Més enllà de les estrenes, el Maldà reposarà els muntatges que van tenir més bona acollida la temporada passada. Entre aquests hi ha Les dones sàvies, encapçalada per Enric Cambray i Ricard Farré; Barbes de balena, que reivindica el paper de les dones al segle XIX, i el ja tradicional El llarg dinar de Nadal, de la companyia Ruta 40. A més, Victoria Szpunberg rescatarà l’obra futurista La màquina de parlar, i Mariona Castillo i David Pintó presentaran una versió de l’espectacle Nine. Tot plegat es completa amb els clàssics cicles de la sala -de rondalles mallorquines i de música antiga amb xocolata- en una programació que “compta amb un 50% de dones en tasques de direcció i dramatúrgia”, destaca una de les membres del Maldà, Laura Aubert.

stats