El cas Hasél
Cultura19/06/2020

Pablo Hasél descarta exiliar-se en el cas que el jutge ordeni el seu ingrés a presó

La plataforma que defensa la llibertat del cantant convoca mobilitzacions arreu de l'estat

Ara
i Ara

LleidaEl raper Pablo Hasél (Pablo Rivadulla) ha expressat la seva indignació per les condemnes que acumula en una roda de premsa que ha fet aquest divendres a Lleida. "L'Estat em vol castigar de manera exemplar per tants anys de lluita des de la música i els carrers", ha dit el raper lleidatà. El seu advocat ha demanat la suspensió de l'ingrés a presó per la segona condemna en ferm de l'Audiència Nacional (AN) ratificada pel Suprem per enaltiment del terrorisme. En cas que un jutge ordeni l'ingrés a presó, Hasél ha dit que no s'hi presentarà voluntàriament. Tampoc s'exiliarà ni demanarà l'indult, perquè no es penedeix d'haver "denunciat i combatut injustícies".

A més, el raper considera que la presó "és un altre front de lluita". "Des d'allà les meves aportacions poden sortir-li més cares a l'Estat que des de l'exili", ha assegurat. El raper creu que si finalment no entra a la presó serà per solidaritat. "Ho vaig fer, ho faig i ho tornaré a fer", ha dit. La plataforma Llibertat Pablo Hasel ha convocat concentracions de suport arreu de l'Estat el 4 de juliol.

Cargando
No hay anuncios

El Tribunal Suprem va confirmar el 8 de juny la condemna de nou mesos i un dia de presó a Hasél per enaltiment del terrorisme i reincidència. El tribunal refermava així la sentència que l'Audiència Nacional havia imposat a Hasél el setembre del 2018, i a la qual el raper havia recorregut. El Suprem també el va sentenciar a pagar una multa de 10.800 euros per injúries i calúmnies contra la Corona i per utilitzar la imatge del rei. A més, li va imposar una multa de 13.500 euros per injúries i calúmnies contra les institucions de l'estat espanyol i una altra multa de 5.040 euros per enaltiment del terrorisme. Hasél també haurà de pagar els costos judicials del procés.

Cargando
No hay anuncios

El raper va ser condemnat el març del 2018 a dos anys i un dia de presó per l'Audiència Nacional, que considerava delictiu el contingut de 64 tuits i el vídeo de la cançó Juan Carlos el Bobón que Hasél havia penjat a YouTube. Uns mesos més tard, la sala d'apel·lacions de l'Audiència Nacional va rebaixar la sentència a nou mesos i un dia, al·ludint que als tuits analitzats el raper lloava ETA i els Grapo i que aquestes organitzacions ja no eren actives. El músic va recórrer al Suprem aquella condemna, que ara el tribunal ha ratificat.