Cultura 02/03/2022

L'Ajuntament de Barcelona demana als equipaments culturals públics que condemnin la guerra

Jordi Martí també diu en una carta que "es distingeixi entre l'actual govern rus i la ciutadania"

ARA
1 min
Una bandera ucraïnesa contraposada a un cartell amb la cara de Putin a una manifestació contra la guerra a Ucraïna a Lisboa.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha enviat una carta als directors d'equipaments culturals públics per demanar-los que condemnin la guerra i facin una crida a la pau. El tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, sol·licita que "mentre s'allargui el conflicte facin de cada equipament un altaveu des d'on, desacomplexadament, s'exigeixi la fi dels atacs". Martí subratlla que "s'ha de distingir entre l'actual govern rus i la ciutadania" i demana que es mantingui la programació amb artistes russos "amb l'única exigència de compartir la condemna a la guerra". "Estic convençut que aquest simbòlic granet de sorra servirà perquè la cultura russa pugui alliberar-se de qui ha dut aquest gran país a una guerra abominable", afegeix. L'Ajuntament de Barcelona ja va aprovar en l'últim ple una declaració institucional de condemna a la invasió d'Ucraïna.

Des que va començar l'atac rus, uns quants equipaments culturals han expressat el rebuig a la guerra. A la presentació del festival Barcelona Obertura, tant el Palau de la Música com l'Auditori i el Liceu ja s'hi van manifestar en contra. Altres equipaments també han cancel·lat la participació d'artistes russos. L'últim ha sigut el Festival Castell de Peralada, que ha suspès els espectacles del Ballet del Mariïnski previstos per al 8 i 9 de juliol. Altres equipaments europeus i nord-americans –com la Scala de Milà i el Carnegie Hall de Nova York– han deixat fora de la programació el director d’orquestra rus i director general del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, Valeri Gerguiev, que no ha amagat mai la simpatia per Vladímir Putin i que no ha condemnat la guerra.

stats