Violència sexual
Cultura 08/03/2023

Jedet, sobre l'agressió sexual als Premis Feroz: "Érem uns 15, però alguns no van voler denunciar"

La cantant i actriu parla per primera vegada en públic de la seva denúncia contra el productor Javier Pérez Santana

2 min
Jedet a l'arribada als premis Goya

BarcelonaLa cantant i actriu Jedet ha parlat per primera vegada en públic de l'agressió sexual que va patir a la festa posterior als Premis Feroz. "No ho volia fer públic ni fer-ne un xou mediàtic. Vaig anar a denunciar-ho a la comissaria, però algú va filtrar el meu nom", ha explicat Jedet al programa Late xou de La 1, que presenta Marc Giró. "Ja és traumàtic que et passin aquestes coses, encara ho és més si es fa públic. De cop tenia paparazzis a casa, perseguint els meus amics. Penso que tot això no calia. Però si fer-ho públic va servir perquè més gent s'animés a denunciar i decidís que no hem d'aguantar aquestes coses, me n'alegro", assenyala la cantant, que va patir tocaments i insults del productor de cinema Javier Pérez Santana.

La denúncia de Jedet i el fet que es fes pública va provocar que altres persones que també eren a la festa expliquessin situacions similars amb el productor. Bob Pop va relatar que Pérez Santana li havia "intentat menjar la boca tres vegades" i qualificava la situació d'"assetjament". El director de cinema Marc Ferrer va explicar a través del seu compte d'Instagram que Pérez Santana va intentar fer-li petons i tocar-li el cul dos cops, i l'actriu Itziar Ituño va assegurar que Pérez Santana, a qui no coneixia de res, se li havia acostat i li havia proposat de fer un trio.

"Ho vaig denunciar perquè a mi no m'han educat per aguantar això, i no em ve de gust estar en un entorn on passen aquestes coses. Durant la festa em va molestar diverses vegades i hi va haver més gent que també em va dir que li havia passat. Érem uns 15, però alguns no van voler denunciar", explica Jedet durant l'entrevista. L'artista subratlla que no vol "ser referent de res" i que espera que "la societat avanci" pel que fa a la lluita contra les violències sexuals. El procediment judicial contra Pérez Santana segueix obert i ell ha negat els fets.

La de Jedet no va ser l'única denúncia durant la festa dels Feroz. Un jove va anar a la comissaria de policia per denunciar un director de cinema d'una de les pel·lícules nominades, el nom del qual no ha transcendit.

stats