Cultura13/02/2015

Isona Passola lamenta que l'Estat atempti contra el "baló d'oxigen" de la taxa audiovisual

Denuncia un executiu que va "en contra de la cultura i de tot el que representi que Catalunya es pugui governar"

Acn
i Acn

BarcelonaLa presidenta de l'acadèmia catalana del cinema, Isona Passola, ha lamentat que l'Estat atempti contra el "baló d'oxigen" per al cine que suposa la llei de taxes a les operadores d'Internet. Ho ha dit després de saber-se que el Ministeri d'Hisenda ha notificat al Govern que obre un període de màxim nou mesos per arribar a un acord sobre aquesta taxa, i que si no s'hi arriba la recorrerà davant del Tribunal Constitucional (TC). La presidenta i productora de cinema s'ha mostrat pessimista sobre les possibilitats d'un acord i ha lamentat que l'Estat "envaeixi" les competències de la Generalitat per crear taxes interposant recursos al TC com ho va fer amb l'impost als dipòsits bancaris.

Segons Passola, el cinema viu una situació d'ofec, causada, entre d'altres, perquè el mateix govern espanyol ja no compleix la llei de mecenatge que li pertoca. "I quan algú s'inventa una taxa per intentar resoldre aquesta qüestió, com tenen tots els països d'Europa, en lloc de copiar-la, la impedeixen".

Cargando
No hay anuncios

La presidenta de l'acadèmia catalana del cinema ha recordat que tot i aquesta crisi, que ha comportat que diverses peces de la indústria hagin hagut d'abaixar persianes, el sector es resisteix i tira endavant produccions. Per això s'ha mostrat indignada per la voluntat de l'executiu espanyol de posar pals a les rodes a una taxa que suposa una "bombolla d'oxigen" per al cinema català, i s'ha mostrat molt poc confiada que es pugui arribar a un acord.

"És indignant. Revolta tenir un Estat a la contra de la cultura d'aquesta manera", ha manifestat una Passola enutjada, que ha afegit que està a la contra de la cultura "i de tot el que representi que Catalunya es pugui governar un mínim".

Cargando
No hay anuncios

És per això que ha assegurat que no té "cap confiança" que l'Estat deixi exercir a Catalunya "les funcions que li pertoquen pel poder polític delegat que té", un poder que, ha reblat, "és petitíssim".