Cultura16/07/2019

El Museu d'Història de Catalunya instal·la un planetari per commemorar la missió de l'Apol·lo 11

L'activitat explicarà com va ser la missió i s'ha pensat per als més joves

BarcelonaEl dissabte 20 de juliol farà cinquanta anys que la humanitat va trepitjar la Lluna per primera vegada. Coincidint amb la celebració, el Museu d'Història de Catalunya a Barcelona instal·larà un planetari al vestíbul per explicar de manera exhaustiva com va ser la missió Apol·lo 11. L'activitat, pensada per als joves que no van poder viure en directe la fita històrica, comptarà amb quatre sessions i caldrà inscriure-s'hi amb antelació.

Cargando
No hay anuncios

Els nord-americans Neil Armstrong, Edwin Aldrin i Michael Collins es va enlairar amb l'Apol·lo 11 el 16 de juliol del 1969 i no va ser fins al 20 de juliol que Armstrong i Aldrin van trepitjar la superfície lunar per primera vegada. Aquesta fita històrica va suposar un gir dels esdeveniments de la cursa espacial, que fins llavors havia estat encapçalada pels soviètics. La retransmissió televisiva de la missió va ser seguida per espectadors de tot el món, i encara ara es considera una de les més vistes de la història.

Cargando
No hay anuncios

Tots aquells que a causa de la seva joventut no van tenir l'oportunitat de viure en directe la cursa espacial i la missió Apol·lo 11, ara tenen l'oportunitat de fer-ho gràcies al planetari que instal·larà el Museu d'Història de Catalunya el 20 de juliol, on s'explicarà als més joves tots els detalls i implicacions de la missió d’una manera immersiva i pròxima. I per a aquells que van poder viure en directe el famós "Un petit pas per a un home, però un gran salt per a la humanitat", el museu oferirà una exposició sobre la cursa espacial que es va desenvolupar entre la Unió Soviètica i els Estats Units durant els anys 1957 i 1975.