L'Hermitage contraataca contra el recurs de l'Ajuntament de Barcelona
Els promotors del museu acusen Ada Colau i Janet Sanz de "derogar de manera arbitrària el planejament urbanístic vigent"
BarcelonaLa judicialització de la disputa entre l'Ajuntament de Barcelona i els promotors de l'Hermitage és cada cop més agra: el consistori va interposar un recurs contenciós administratiu contra la concessió que el Port va donar al museu al maig, i ara els impulsors de la sucursal del museu rus han reaccionat amb un altre recurs igual per defensar "la legitimitat de la seva concessió al Port", com diu el comunicat que han fet públic aquest dimarts.
Els promotors de l'Hermitage de Barcelona donen per esgotada la via administrativa i ratifiquen "la voluntat de seguir a la ciutat quan el projecte sigui ben acollit per part de l'actual o futura administració local", tot i que fa poques setmanes van reconèixer que havien mantingut converses amb l'alcalde de Màlaga per traslladar el seu projecte a aquesta ciutat.
En el recurs presentat, els promotors de l'Hermitage sostenen que "la postura de l'Ajuntament pretenent fer valer una presumpta potestat de veto equival a atorgar a l'alcaldessa i a la regidora d'Urbanisme una facultat per derogar de manera arbitrària el planejament urbanístic vigent". "Aquesta situació comporta una inseguretat jurídica que no només afecta el projecte Hermitage Barcelona, sinó qualsevol altre desenvolupament urbanístic a Barcelona", adverteixen. També que el solar de la Nova Bocana on s'hauria de construir el museu és titularitat de Port de Barcelona i que el consistori "estaria vulnerant les competències de l'Autoritat Portuària a l'intentar imposar el seu veto a la construcció del centre cultural".
"És desconcertant que, després d'haver seguit i complimentat escrupolosament tot el procediment i la legalitat, tant l'Autoritat Portuària com nosaltres ens trobem davant aquesta situació", afirma el president del consell del Museu Hermitage Barcelona, Ujo Pallarés, al comunicat. “Lamentem que després d'aquests deu anys d'esforç perquè aquest projecte cultural sigui una realitat per a Barcelona, l'Ajuntament ens hagi portat a aquest escenari judicial”, explica. Un altre dels promotors, Guy Vesey, director de l’Hermitage Foundation UK, ratifica que es volen quedar a Barcelona: "Desitgem ser a Barcelona amb la il·lusió de compartir amb la ciutat l'extensa col·lecció d’Hermitage i fomentar el diàleg entre cultures de dues urbs com Sant Petersburg i Barcelona, totes dues amb una gran riquesa i sensibilitat culturals”, subratlla.