LITERATURA

Glenn Cooper: "No m'agrada donar lliçons, als meus llibres, però em fa content si el lector n'aprèn alguna cosa"

'El llibre de les ànimes' (Alisis / Grijalbo) és la segona novel·la de Glenn Cooper, que durant anys va compaginar l'escriptura de guions de cinema amb la feina al sector farmacèutic. Shakespeare, John Calvin i Nostradamus són algunes de les claus d'interpretació d'un thriller amb un llibre capaç de predir el final de la humanitat.

Retrat de l'escriptor Glenn Cooper
Jordi Nopca
12/09/2011
1 min

BARCELONATraduïda a 30 llengües, La biblioteca dels morts, primer llibre de Glenn Cooper, va ser traduïda a 30 llengües i va superar els 700.000 exemplars venuts. Amb El llibre de les ànimes, l'escriptor bostonià prova de repetir l'èxit amb el mateix personatge, l'agent de l'FBI Will Piper i una trama que barreja actualitat, història i manuscrits poderosos. "Els llibres tenen un valor gairebé religiós, per a mi –explica l'escriptor–. A Europa encara hi ha un respecte per al poder dels llibres que a Estats Units ja ha desaparegut. És potser per aquesta raó que les meves novel·les tenen més èxit al vell continent que als Estats Units".

Cooper ha compaginat la feina de guionista de cinema amb el seu lloc de treball en diverses empreses farmacèutiques durant gairebé 20 anys. "El dia que vaig decidir-me a escriure una novel·la em vaig llançar a un repte que mai abans m'havia atrevit a assumir, fins llavors, i després d'acabar-la vaig haver de presentar-la a 62 agents literaris, abans de picar a la porta número 63 i aconseguir que em representessin". Igual que a La biblioteca dels morts, El llibre de les ànimes té com a enigma principal un llibre que en aquest cas és capaç de predir el final de la humanitat. L'acció de la novel·la transcorre a mig camí de l'actualitat i el segle XVI, i algun dels personatges il·lustres que dóna alguna de les pistes a Will Piper perquè la seva investigació pugui avançar són John Calvin, Nostradamus i William Shakespeare: "No m'agrada donar lliçons, als meus llibres, però em fa content si el lector n'aprèn alguna cosa", assegura Cooper.

stats