Els galeristes catalans premien Antoni Miralda

Victòria Combalia rep el guardó en la categoria de la crítica d'art, la galeria Joan Prats en la d'exposició històrica per 'Ponç-Brossa' i la comissària Alexandra Laudo per la seva exposició al CaixaForum 'Una certa foscor'

Foto de família dels Premis GAC 2019
Antoni Ribas
05/06/2019
2 min

BarcelonaEl jurat dels premis GAC, que es lliuren aquesta nit en una cerimònia celebrada al CCCB, no ho van tenir fàcil: la presidenta, periodista i escriptora Montse Frisach assegura que els finalistes també haurien merescut guanyar per “l’excel·lència” i “l’originalitat” que buscaven en els candidats. Entre els noms més destacats hi ha Antoni Miralda, que va ser guardonat com a artista consolidat per la millor exposició en una galeria per la mostra que va presentar a la galeria Senda, 'Tres projectes: (NYC-MIA-BCN)'. Segons el jurat, la mostra va destacar per la manera “molt precisa i a la vegada atractiva” amb què reflectia el seu procés de treball. En la categoria de la crítica va ser reconeguda una altra degana del món de l’art català, Victòria Combalia, coincidint amb la publicació de la seva traducció al francès de la biografia monumental de la fotògrafa Dora Maar.

Els premis GAC estan organitzats pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i l’Associació Art Barcelona. El talent d’Alexandra Laudo per convertir el buit que va deixar 'La Gioconda' al Louvre en una exposició al CaixaForum, 'Una certa foscor', no va passar per alt al jurat, que la va premiar en la categoria de comissariat per construir “una narració intel·ligent i farcida de metàfores”. En la categoria de millor exposició històrica va guanyar la galeria Joan Prats, per aportar “una mirada creuada nova” al diàleg de Ponç-Brossa. Pel que fa a la millor programació, el guardó va recaure en ProjecteSD, de Silvia Dauder, per la seva “coherència” i haver fet la primera exposició del belga Guy Mees a l’Estat. Els GAC van reconèixer en la categoria de col·leccionisme José Ángel Sanz i Marisa Cortell per la seva “implicació” amb l’art contemporani i la prioritat que han donat a les galeries catalanes. El premi al mitjà de comunicació va ser per al programa sobre art contemporani de La Xarxa i Vallès Oriental Televisió 'Territori contemporani', i el guardó que atorga DKV a l’artista emergent va recaure en Pep Vidal per l’exposició que va presentar a la galeria ADN, 'Who wants to be an impatien gardener'. L’artista Àngels Ribé i el galerista Fernando Pinós van recollir els guardons honorífics.

stats