Els fruits artístics de sis anys de connexió creativa

Cinquanta artistes que tenen l'estudi al Districte Cultural exposen a la Tecla Sala

Maria Pratt exposa un recreació del seu estudi a Tecla Sala
i Antoni Ribas Tur
09/03/2021
2 min

L'Hospitalet de LlobregatPrimer va ser el projecte del Districte Cultural de l’Hospitalet i després van venir els artistes, com recorda Albert Mercadé, el director de la Fundació Arranz Bravo i comissari juntament amb David Armengol de l’exposició a la Tecla Sala dels fruits artístics dels Districte. “Van començar a pujar els lloguers a Barcelona, els artistes van començar a marxar, es van trobar amb els agents que ja treballàvem aquí i vam començar a treballar junts”, explica. “El que és interessant és que els artistes es puguin trobar entre ells i amb la ciutat”.

La mostra, titulada Our garden needs its flowes. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de l’Hospitalet, inclou les obres de cinquanta artistes, des de consagrats com Antoni Muntadas i Jordi Colomer fins a nous valors com Maria Pratts, que ha fet una rèplica del seu estudi. La relació entre els creadors està exemplificada en el fet que el muntatge i elements com el dispensador de gel hidroalcohòlic i la cadira del vigilant de sala, la cadira calderilla, de Cristian Herrera Dalmaum, feta amb monedes de cinc cèntims, són obres d’una densa d’estudis de disseny establerts també a la ciutat. “A diferència del 22@ no estan arribant indústries ni s’està venent el sol per construir, sinó que es remarca la cultura de base", diu el director creatiu de l’estudi Does, Saül Baeza. “Els dissenyadors som els últims, però hem arribat en massa”, afegeix.

Les obres estan distribuïdes per línies temàtiques, des de la intimitat dels artistes fins a problemàtiques socials i ambientals, en les quals van apareixent sorpreses, entre elles la sala de concerts de fusta de l’estudi TAKK, format per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiñoi, i les escultures mecanitzades que pinten d’un altre duet, Lolo i Sosaku. També els quaderns amb dibuixos de Samuel Labaide, on el cos i la sexualitat són recurrents. 

stats