La vuitena edició del festival d'arquitectura Eme3 de Barcelona reuneix 45 projectes de 17 nacionalitats
L'eix temàtic del certamen, que arrenca aquest dijous, és el pas de les utopies a la realitat i també la recuperació d'espais en desús
BarcelonaLa vuitena edició del festival Eme3 d'arquitectura de Barcelona, que se celebrarà entre aquest dijous i el diumenge 30 de juny a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona, se centra enguany en el pas de les utopies a la realitat. Segons els organitzadors, "descobrir, entendre i compartir noves formes d'arquitectura i urbanisme vinculades a les realitats de les societats actuals" és l'objectiu d'aquesta edició del certamen, que aglutina 45 projectes procedents de 17 països.
Un altre eix temàtic del festival és la recuperació d'espais en desús. De fet, l'elecció del recinte de Fabra i Coats s'emmarca en aquesta reflexió, ja que l'antiga fàbrica s'ha convertit en un centre cultural. El certamen acollirà també l'exposició 'Share-it', que inclou els 45 projectes. Entre ells destaquen 'ZUS' d'Holanda, que es veurà durant la sessió inaugural; 'Assamble Studio', que desenvolupa projectes d'espais públics en contextos urbans complicats, i els espanyols 'Spanish Dream', un projecte que reflexiona sobre la crisi econòmica i les seves conseqüències, i 'Estonesunsolar', que proposa crear nous espais contemporanis en els solars abandonats però comptant amb les necessitats reclamades per associacions i veïns. Finalment, s'hi afegirà la secció denominada 'Build-it', en la qual es debatrà sobre arquitectura i societat.
El festival 'Eme3' va arrencar el 1999 amb la idea de convertir-se en un espai en el qual arquitectes, urbanistes i creatius de diferents disciplines poguessin trobar-se i mostrar els seus projectes i treballs innovadors i poc convencionals.