Viladecans vol ser un referent en cinema 3D
'Dogville' és el títol d'un film que Lars von Trier va dirigir el 2003, i la traducció en anglès de Viladecans, la ciutat del Baix Llobregat. Des d'aquest cap de setmana, és també el nom del primer festival de curts en tres dimensions que s'ha organitzat a Catalunya, i que se celebra divendres i dissabte en aquesta ciutat
Viladecans"Volem que Viladecans sigui un referent d'aquesta tecnologia a nivell nacional i internacional", ha dit el director del certamen, Iván Cabrera. Durant la trobada, que aplega professionals del sector però també està oberta al públic, es poden veure des de trossos de documentals sobre els castellers fins a produccions que han arribat d'arreu, des de Taiwan als EUA.
Un "oh!" ben sentit va ressonar a l'auditori de l'Atrium de Viladecans divendres al vespre quan un castell va caure. L'atmosfera era similar a la que es respira a plaça, i el castell era gairebé tan palpable com si fos en directe. Però es tractava d'una projecció, en tres dimensions, d'una de les construccions que van bastir les colles castelleres a l'últim concurs de Tarragona.
La gravació en 3D es va projectar a Viladecans durant la inauguració del Dogville. En aquest acte, que va moderar la periodista Elisabet Carnicé del programa TVIST, també es van projectar els primers minuts, inèdits, del documental Anxaneta que TVC està produint, i que també es pot veure en 3D. També es va estrenar a l'Estat el curt francès Shooting.
Aquest va ser el tret de sortida d'un festival durant el qual es projectaran, també, la gravació en 3D de la producció d'Àngel Llàtzer Gerónimo Stilton. El musical del regne de la fantasia i una marató de 24 curts produïts, entre d'altres, a Itàlia, Alemanya, Ucraïna, Escòcia, França o la República Txeca.
"Estem molt contents de la participació a nivell internacional i de la qualitat dels curts que han arribat", ha declarat Iván Cabrera. I ha afegit que, a banda de pretendre atreure el públic, el certamen també mira d'atreure els professionals del sector. "Volem que Viladecans sigui un referent del 3D a nivell nacional i internacional", ha explicat.
Per això espera que el caràcter pioner del certamen jugui a favor. "Hi ha de moment molts pocs festivals estèreo, i de curtmetratges menys; som un dels primers, i el primer que es fa a Espanya i a Catalunya", ha assegurat Cabrera.
Cabrera espera que la capacitat d'atracció de la ciutat vagi més enllà d'aquests dos dies. Esperem "que els professionals vinguin a formar-se, vinguin a conferències, i que continuem fent activitats a Viladecans al voltant d'aquesta nova tecnologia", ha dit el director.