PALADARS
Cultura13/12/2013

Dídac Moltó reivindica el menú de qualitat al Palau

Lídia Penelo
i Lídia Penelo

El Restaurant Mirador del Palau de la Música estrena nova carta i nou cuiner. El xef Dídac Moltó (Barcelona, 1984) s'ha instal·lat als fogons de la joia modernista de Domènech i Montaner amb ganes d'oferir una cuina senzilla, ben feta i amb productes de primera. Una propòsit que pot sonar gastat però que ell porta a la pràctica amb un menú de migdia apte per als paladars més exigents però també per a totes les butxaques.

"Jo no puc oferir un menú de 8 euros perquè els números no em surten, però n'ofereixo un de 14,50 amb productes de primera gamma. Els menús sovint van associats al concepte deixalla i vull escapar d'això. M'agrada treballar al dia i canviar el menú sense deixar de cuidar cada plat", argumenta el jove xef, que es va donar a conèixer com a cuiner revelació el 2010.

Cargando
No hay anuncios

De petit, un llibre de rebosteria de l'Ànec Donald li va obrir un nou món. Més tard, amb l'àvia i la mare embolicant canelons i fent pilotes per a l'escudella va tenir clar que volia ser cuiner. Ha treballat al Drolma amb Fermí Puig; a Dani Padró, de l'Hotel Claris, el considera el seu pare gastronòmic, i quan parla de Jordi Vilada, de l'Alkimia, s'atura uns segons. "És que ell em va ensenyar que amb un plat es poden transmetre sentiments", justifica, emocionat.

RETORN A LA CUINA SENZILLA

Cargando
No hay anuncios

"En les últimes dècades ens hem dedicat a inventar, i crec que ara hem de tornar a la cuina de l'àvia, al bon fricandó, a la bona paella, a un bon suquet de rap amb cloïsses i carxofes. Fujo de la cuina bulliniana. La respecto, però crec que als que venim darrere de Ferran Adrià ens toca tornar a les arrels. Quan vaig començar a estudiar cuina, em van ensenyar abans a fer una escuma que a fer un guisat. La gran tendència gastronòmica tendeix a la tecnologia, però crec que hem de tornar a l'origen, a la cuina de cullera", explica Moltó.

Dídac Moltó fa quatre anys també va provar sort amb un restaurant propi, el Libentia, on servia un menú degustació a un preu molt ajustat. Ara, al Mirador del Palau de la Música, treballa una cuina catalana clàssica amb tocs moderns inspirats en plats àrabs i japonesos. A les seves receptes les cultures es barregen. Per exemple, per començar destaca un tàrtar de salmó amb alvocats i maionesa de wasabi , un plat refrescant que uneix la mediterrània amb les tradicions nipones. Per viatjar als àpats de festa major, el xai confitat amb romaní, caviar d'albergínies i cremós grec és un festival de sabors i textures capaç de satisfer els paladars més exigents. I per no decebre els més llaminers, les postres estrella: una mousse de xocolata blanca amb cremós de fruita de la passió.

Cargando
No hay anuncios

MIRADOR DEL PALAU

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA

Cargando
No hay anuncios

CARRER DEL PALAU DE LA MÚSICA, 4-6 (BCN)

933 102 251. Menú migdia, 14.50 €