Cultura 01/06/2021

David Armengol, escollit nou director artístic de La Capella

És la primera vegada que s'escull aquesta plaça per concurs públic

1 min
David Armengol

BarcelonaDavid Armengol (Barcelona, 1974), comissari i gestor cultural, ha guanyat el concurs de direcció artística de La Capella, que no tenia director des del maig del 2020, quan es va jubilar Oriol Gual, que la va dirigir durant 20 anys, des del 1990 fins a la seva jubilació. En un primer moment l'Icub va considerar que es podia unificar la direcció d'aquest espai amb la Virreina -com ja ho havia estat del 1990 al 1999 sota mandat de Gual-, però després de contactes amb el sector es va reconsiderar i es va treure a concurs públic. Armengol en serà director els pròxims quatre anys, amb possibilitat d'un cinquè any de pròrroga. "Es tracta d’un projecte continuista i per tant molt viable que aporta garanties de tirar endavant pel que fa a mitjans i estructura. Aporta plantejaments d’especial interès i molt ben definits", segons un jurat format per Oriol Gual Dalmau, Anna Ramírez Galván, Lola Lasurt Bachs, Jordi Ferreiro Ouro, Martina Millà Bernad i Clàudia Elies Oliveras.

Aquest espai expositiu, ubicat al conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de la Convalescència, és un punt estratègic per a la creació d’art emergent a través del programa Barcelona Producció, que des del 2006 ha incentivat la producció contemporània.

David Armengol ha dirigit mostres en espais com la Tabacalera de Madrid, la Panera de Lleida, el Bòlit de Girona, la Fabra i Coats, la Fundació Miró, el Matadero de Madrid i el CaixaForum Barcelona. Ha format part de l’equip de coordinació de Sant Andreu Contemporani (2009-2013) i ha col·laborat abans amb La Capella (2016-2020). 

stats