Els crítics d'art catalans premien Oriol Vilapuig, Pedro G. Romero i La Caníbal

Entre els guardonats també hi ha la periodista Teresa Sesé i l'exposició de la Fundació Vila Casas 'L'amistat infinita'

Foto de família dels guanyadors dels Premis ACCA 2021
i Antoni Ribas Tur
12/03/2021
2 min

L'artista Oriol Villapuig, la llibreria La Caníbal i la periodista de cultura de La Vanguardia Teresa Sesé són alguns dels guanyadors de la nova edició dels Premis de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA). El jurat ha reconegut la intervenció d'Oriol Vilapuig en una de les sales de Romànic del Museu Nacional d'Art de Catalunya, titulada Son. Empremtes i figuracions a les Valls d’Àneu, en la categoria de projecte artístic perquè "desestabilitza les nocions habituals associades a les imatges del passat i fa submergir l’espectador en una experiència física profundament evocadora d’un imaginari ancestral". La llibreria La Caníbal, de Jesús Arpal Moya, Amanda Cuesta i Clara Grífol García, ha sigut premiada en la categoria d'espais i iniciatives per "la defensa d'un model de pràctica cultural fonamentada en la transformació social i en relacions d’intercooperació des d’una perspectiva ecofeminista". I la periodista Teresa Sesé en la categoria de crítica d'art per "la tasca constant de cobrir i divulgar, des del 1986, l’escena cultural catalana en les seves diferents expressions".

El guanyador en la categoria de recerca és l'artista Pedro G. Romero per l'exposició de La Virreina Helios Gómez. Dies d’ira "pel talent investigador i discursiu que amb aquesta exposició reivindica una producció singular a cavall entre els àmbits de la política, l’avantguarda i la cultura gitana". Les guanyadores en la categoria de comissariat són Glòria Bosch i Susanna Portell per l'exposició L’amistat infinita. Àngel Ferrant i X. Vidal de Llobatera, als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, "per haver dibuixat una extensa xarxa de complicitats culturals entre artistes, escriptors, músics, poetes i mecenes de l’avantguarda a Catalunya durant gairebé dues dècades".

En la categoria d'educació, el guanyador és A Bao A Qu Barcelona, de Núria Aidelman, Laia Colell i Agnès Sebastià, "per haver creat un espai fonamental d’aprenentatge i diàleg entre creadors, alumnes i docents, apropant la creació fílmica i fotogràfica a infants i joves tot generant processos de treball en col·laboració amb resultats de qualitat extraordinària".

stats