Música
Cultura12/07/2021

La consellera de Cultura avala "la feina" i "el valor" del Cruïlla

Natàlia Garriga assegura que els festivals d'estiu no perillen i recorda que "el 90%" són amb el públic assegut

BarcelonaLa consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha avalat aquest dilluns la "feina" i el "valor" de festivals massius com el Cruïlla, tot i reconèixer una "certa incoherència" en la seva autorització en un moment epidemiològicament "no bo". Entrevistada a El matí de Catalunya Ràdio, i tal com recull l'ACN, la responsable de cultura del Govern ha dit que a partir d'ara es vetllarà perquè "no es produeixin esdeveniments amb aglomeracions" i ha recordat que gairebé el 90% de festivals d'estiu es fan amb públic assegut i, per tant, "no perillen". Segons Garriga, l'executiu avaluarà entre aquest dilluns i demà les noves mesures "quirúrgiques" a aplicar, que es volen "efectives però que no afectin l'economia", i que determinaran les condicions de celebració de les festes majors.

La consellera Garriga "ha volgut trencar una llança" en favor del Cruïlla, el Vida i el Canet Rock, i ha avalat l'autorització que han rebut de les autoritats perquè han fet una feina "de mesos", que podia contribuir a "obrir amb seguretat la resta d'esdeveniments". Per a la consellera, els festivals s'han celebrat sota aquelles mesures de control que se'ls havia demanat. Dit això, Garriga ha admès que les dates dels festivals han coincidit amb un moment epidemiològic "no bo" i en aquest sentit ha acceptat que es pot observar una "certa incoherència" en la seva celebració. "Esperem a veure com surten els resultats de les seves avaluacions", ha demanat. L'anterior secretari general de Salut, Marc Ramentol, havia explicat a l'ARA el 20 de maig que el Cruïlla, el Vida i el Canet Rock es podrien fer si "el comportament epidèmic" seguia "el curs previst". Ramentol també explicava que, "tret que hi hagi alguna situació imprevisible com ara unes variants estranyes, el grau de transmissió comunitària serà prou baix perquè aquests esdeveniments que són d’alt risc, perquè efectivament ho són, es puguin dur a terme amb les mesures de seguretat". A principis de juliol, la variant Delta havia multiplicat la capacitat de contagi del virus i el grau de transmissió comunitària era altíssim, fins al punt que des del 8 de juliol Salut ha deixat de fer tests als contactes sense símptomes i només els demana que es quedin a casa.

Cargando
No hay anuncios

Els festivals d'estiu "no perillen"

Pel que fa a les eventuals restriccions que aprovarà el Govern, podrien afectar també les festes majors, ha confirmat la consellera. Pel que fa als festivals d'estiu, Garriga ha aventurat que en línies generals no perillen perquè entre el 85% i el 90% es fan amb el públic assegut i amb distància. La consellera ha dit que "no perillen", però no ha concretat què pot passar amb cites on no hi hagi aquestes mesures. Cal recordar que el 9 de juliol van entrar en vigor unes mesures que en comptes de ser restrictives semblaven un regal al sector de la música en directe perquè ara com ara estan permesos els concerts amb el públic dret: amb mascareta si són menys de 500 espectadors, i amb mascareta i test negatiu d'antígens si són amb aforaments de més de 500 i fins a 3.000 persones. Aquest últim model era el triat pel festival Acampada Jove de Montblanc, que s'havia de celebrar del 16 al 18 de juliol, però l'organització (les joventuts d'ERC) va decidir cancel·lar-lo arran de l'"explosió de contagis" de covid dels últims dies, sobretot entre els joves de menys de 30 anys, el segment de població menys vacunat.