TEATRE
Cultura 03/10/2013

El Círcol Maldà tanca amb una festa i amb l'esperança de trobar un nou espai

Pep Tosar afirma que hi ha "possibilitats que estan iniciades, però sense concreció" per anar a un nou emplaçament

Acn
2 min
Pep Tosar tanca el Círcol Maldà / ACN

BarcelonaA pocs minuts de les sis de la tarda han començat a arribar les primeres persones al Círcol Maldà per assistir a la festa de comiat del projecte que Pep Tosar ha dut a terme en aquest espai durant cinc anys. Tosar s'ha vist forçat a tancar per la manca de finançament i perquè aspirava el contracte de lloguer i els propietaris no els han renovat. No hi havia butaques a la sala, butaques que havien pogut veure com es portaven a terme aquesta temporada espectacles com 'Senzillament Complicat' amb Moisès Maicas o el monòleg 'Calisto'. Tosar ha reconegut que "hi ha possibilitats iniciades" per anar a un nou emplaçament pel projecte, però que encara no s'han concretat.

'Sa història des senyor Sommer' amb el mateix Pep Tosar ha estat la darrera obra que s'ha pogut veure al Círcol Maldà de l'11 al 29 de setembre. Moments abans de començar la festa de comiat on hi ha hagut sobre tot actuacions musicals improvisades, Tosar ha reconegut que encara no té la perspectiva suficient per dir com se sent "en aquest dia de festa per celebrar que marxem d'aquí. No tinc una sensació nostàlgica ni melancòlica ni trista". Tosar té la sensació de culminar una etapa de la qual n'està "absolutament satisfet. Durant cinc anys tot ha anat de meravella i he treballat d'una forma lliure sense estar sotmès a cap tipus de pressió política ni econòmica". "Els resultats dels cinc anys són positius i constructius", ha apuntat.

Tosar ha destacat d'aquests cinc anys el "miracle del públic" que s'ha fidelitzat d'una forma increïble i els ha ajudat i expressat la seva opinió. "Un públic que ens pregunta on ens ha de continuar seguint", ha manifestat el director del Círcol Maldà. De fet, l'actor ha dit que li agradaria seguir construint el projecte i fer-lo evolucionar. "Ara necessitem una possibilitat física d'evolucionar i créixer", ha afegit.

L'actor té clar que no vol anar a portar el seu projecte qualsevol lloc ni tampoc prendre cap decisió de "forma desesperada". Ha apostat per un local "amb unes proporcions més grans que la sala on estaven i amb més garanties i seguretat i menys limitacions de les que ha tingut el Círcol Maldà durant aquests cinc anys". Així mateix, tampoc voldria anar a un lloc lluny d'on està l'actual Círcol Maldà, a pocs minuts de la Catedral de Barcelona.

stats