Cinema

Mor Carl Weathers, l'Apollo Creed de la saga 'Rocky'

L'actor nord-americà va actuar també a 'Depredador', 'Action Jackson' i la sèrie 'The mandalorian'

2 min
L'actor Carl Weathers.

BarcelonaL'actor nord-americà Carl Weathers, l'Apollo Creed de la saga Rocky, ha mort als 76 anys, segons informa la seva família en un comunicat. "Va morir pacíficament mentre dormia el dijous 1 de febrer. El Carl era un ésser humà excepcional i va viure una vida extraordinària", diu el text enviat als mitjans. Apollo Creed, el gran personatge de Weathers, va néixer com a antagonista del protagonista de Rocky en la primera entrega: Weathers interpretava el campió de boxa afroamericà, invicte i consagrat a qui s'enfrontava l'inexpert Rocky Balboa. Però el personatge va transcendir la seva condició durant les següents entregues de la saga, i la seva dramàtica mort a Rocky IV ha passat a la història com un dels moments icònics del cinema popular dels vuitanta.

Com altres actors afroamericans dels anys setanta, Weathers va ser abans jugador de futbol americà que actor. Però no era una estrella com O.J. Simpson, sinó un jugador més dels Oakland Riders, amb els quals va jugar set partits el 1970 i només un el 1971 abans que abandonés l'equip. El 1974 va orientar la seva carrera a la interpretació i en el càsting de Rocky va fer la prova final amb el mateix Sylvester Stallone, guionista, protagonista i productor de la pel·lícula. Sense saber qui era l'altre actor, Weathers va criticar la interpretació de Stallone que, en comptes d'acomiadar-lo, va donar-li el paper. "Va pensar que era una cosa que l'Apollo hauria fet", explicava Weathers anys després.

Weathers va dotar el personatge d'Apollo de matisos que anaven més enllà dels clixés racials i, a través de la saga, va construir la seva amistat amb Balboa d'una manera creïble i emocionant. Fora de la saga de Rocky, tanmateix, Weathers no gaudia del mateix protagonisme, però aconseguia desplegar el seu carisma a títols com el magnífic Depredador, on interpreta un dels soldats de l'escamot comandat per Arnold Schwarzenegger. L'intent més convincent per convertir-lo en estrella d'acció va ser el thriller policíac Action Jackson, del 1988, un petit èxit a cinemes de barri i videoclubs. Als 90 va actuar en la comèdia d'Adam Sandler Happy Gilmore, i va protagonitzar la sèrie policíaca In the heat of the night, versió televisiva de la pel·lícula de 1967 protagonitzada per Sidney Poitier. I el seu paper més important dels últims anys ha sigut el Greef Karga de The mandalorian, un personatge recurrent de les tres temporades de la sèrie, pel qual van nominar-lo a l'Emmy. Weathers, a més, va dirigir un episodi de la segona temporada i un altre de la tercera.

Les millors escenes d'Apollo Cree a la saga 'Rocky'
stats