Cinc empreses d'arquitectura opten a redactar el projecte del futur Museu Thyssen
El jurat les ha escollit entre les vint propostes rebudes
BarcelonaEl portal de contractació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha publicat els cinc estudis d'arquitectura finalistes que opten a redactar el projecte del futur Museu Thyssen. El jurat les ha escollit entre la vintena d'empreses que s'hi van presentar i ara passen a la fase final, en què es triarà la que s'encarregarà d'elaborar la proposta definitiva per a l'equipament, que se situarà al monestir. Des del jurat asseguren que la deliberació ha anat lligada a un "ampli debat, amb acords per unanimitat" i destaquen la "gran participació i qualitat" dels participants". La previsió és que en els pròxims mesos es conegui l'empresa guanyadora.
Les cinc empreses que han obtingut millor puntuació són la UTE Camps Felip Arquitectura SLP + Tuñon Arquitectos SLP; la UTE Martínez Lapeña-Torres Arquitectos SLP + Adrià Orriols; Fuses-Viader Arquitectes SLP; la UTE Calderón-Folch Studio SLP + AV62 Arquitectos SLP, i Nieto Sobejano Arquitectos SLP. El jurat ha estudiat cadascuna de les vint propostes presentades i n'ha escollit cinc per a la ronda final. Els seleccionats hauran d'elaborar un document específic del projecte que proposen i finalment se n'escollirà una seguint criteris purament arquitectònics.
Un cop triada la proposta, i amb el projecte ja redactat, es posarà a aprovació inicial i se seguirà amb l’exposició al públic. Quan es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per a la construcció.
El Museu Carmen Thyssen ha d'acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza. Una part d'aquesta col·lecció s'ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals en els últims anys. Aquest estiu unes 23.000 persones han visitat l'exposició Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés, de la col·lecció Fundació Bancaixa - Col·lecció Carmen Thyssen.