Teatre
Cultura27/03/2015

El teatre de Buenos Aires serà el convidat especial al Festival d'Avinyó 2015

L'actor, director d'escena i escriptor Oliver Py obrirà el certamen amb l'estrena d''El rei Lear', de Shakespeare

Efe
i Efe

ParísEl teatre procedent de Buenos Aires serà el convidat especial del Festival d'Avinyó d'aquest any, que inaugurarà el 4 de juliol el seu màxim responsable artístic, l'actor, escriptor i director d'escena Oliver Py amb l'estrena d''El Rei Lear', de William Shakespeare.

Aquesta serà la primera obra de les tres de Shakespeare programades al festival i anirà seguida per l'estrena de 'Ricard III' el 6 de juliol, del berlinès Thomas Ostermeier, segons ha informat Py a la presentació del festival aquest divendres.

Cargando
No hay anuncios

La 69a edició d'aquest certamen, considerat com un dels més importants del món en el camp de les arts escèniques, estrenarà 35 produccions, 16 de les quals ha produït o coproduït. El festival també ha programat 'Antoni i Cleòpatra', la tercera creació inspirada en el dramaturg britànic, que estarà dirigida pel portuguès Tiago Rodrigues, director del Teatre Nacional Doña María II de Lisboa, i que es veurà per primera vegada a França del 12 al 18 de juliol.

La trobada conclourà el 25 de juliol, dos dies abans que l'organització voldria per un dèficit pressupostari de 240.000 euros causat per la vaga de treballadors temporals de l'espectacle i la meteorologia desfavorable del 2014. Tot i això, el festival no perd l'atractiu de la seva programació. Avinyó estrenarà 'Syndrome' del 8 a l'11 de juliol, de Sergio Boris, la primera de les tres creacions argentines del certamen. Claudio Tolcachir prendrà del 16 al 23 de juliol per presentar 'Dínamo', mentre que Mariano Pensotti portarà a la ciutat francesa del 18 al 25 de juliol 'Cuando vuelva a casa voy a ser otro'.

Cargando
No hay anuncios

El festival ha convidat autors com Valère Novarina, Éric Reinhardt, Kamel Daoud, Botho Strauss i Dimitris Dimitriadis. Entre altres espectacles, destaquen obres com 'Andreas', de Jonathan Châtel, inspirat en 'Le Chemin de Damas' d'August Strindberg; la lectura diària de 'La république de Platon', d'Alain Badiou, o la de 'Justine o les dissorts de la virtut', de Sade, protagonitzada per Isabelle Huppert el 9 de juliol.