Cultura 15/10/2014

Bono demana disculpes per haver 'regalat' l'àlbum d'U2 a iTunes

Afirma que va ser "un excés de megalomania, un punt de generositat i una mica d'autopromoció"

Efe
1 min

LondresEl líder del grup irlandès U2, Bono, ha demanat disculpes per la forma en què van difondre el seu últim àlbum, 'Songs of innocence', que va ser 'regalat' mitjançant iTunes.

El músic ha dit que la decisió que el seu treball es descarregués de forma automàtica a les llistes de reproducció dels clients d'iTunes –en col·laboració amb el gegant nord-americà Apple– va ser "un excés de megalomania, un punt de generositat i una mica d'autopromoció", es pot llegir a NME.

"Ho sento. Vaig tenir aquesta bonica idea i ens vam deixar portar. Els artistes som propensos a aquest tipus de coses", ha dit responent a un fan que opinava que havia sigut un gest 'mal educat'. Iggy Pop també ho va criticar. Bono s'ha excusat dient que tenia el "profund temor que aquestes cançons, en què hi hem posat la nostra vida durant els últims anys, no poguessin escoltar-se" perquè "hi ha molt soroll".

El cert és que la setmana passada es va divulgar que només un 5% dels subscriptors d'iTunes –26 milions de persones– es van descarregar efectivament l'àlbum que Apple va posar a les llistes de reproducció dels seus consumidors el 9 de setembre. El vicepresident d'Apple també hi va treure ferro dient a 'Billboard' que "14 milions de clients han comprat música de U2 des que iTunes va obrir el 2003".

U2 acaba de treure un nou videoclip, 'The miracle (de Joey Ramone)', corresponent al primer senzill d'aquest disc, per marcar el llançament físic de l'àlbum.

stats