Música

Bob Dylan: "Sinatra és la muntanya que havia d'escalar"

El cantant ha concedit la primera entrevista en tres anys amb motiu de la publicació del disc 'Shadows in the night', que recupera deu temes de Frank Sinatra

Bob Dylan
Ara
23/01/2015
2 min
Regala aquest article

Barcelona'Shadows in the night', el disc de Bob Dylan que sortirà a la venda el 3 de febrer, és una conversa entre mestres. Es tracta de deu temes enregistrats en directe i amb una banda de cinc músics que recuperen el llegat de Frank Sinatra amb cançons com 'The night we called it a day', 'Autumn leaves', 'Some enchanted evening' o 'I'm a fool to want you'. "Crec que Sinatra estaria orgullós del disc, d'alguna manera", ha opinat el cantant durant una entrevista amb la revista 'Aarp Magazine', la primera que concedeix en tres anys.

Pocs dies abans del llançament del que serà el seu àlbum número 36, el cantant de 73 anys ha volgut explicar com i per què ha enregistrat aquest nou àlbum: "Quan comences a tocar aquestes cançons, has de tenir Sinatra present. Perquè ell és la muntanya. La muntanya que havia d'escalar". Aquest repte, que fa temps que li ballava pel cap, s'ha materialitzat amb la gravació en directe del disc, que ha comptat amb una banda de cinc músics. "Només hi havia una manera d'enregistrar aquestes cançons: en directe, amb molt pocs micròfons. Sense 'overdubs' ni cabina", ha opinat Dylan. A l'antiga, que, com ha dit, és l'única manera possible de gravar temes com aquests.

Cançons trillades o sentimentals?

"Que les escoltin o les deixin passar", ha afegit el cantant en relació a la rebuda que pot tenir el disc entre la gent jove. "Aquestes cançons posseeixen una gran virtut. Si algú les troba trillades o sentimentals és el seu problema".

El treball productiu i l'orgull per la seva feina, i els mèrits i reconeixements que des de fa temps l'acompanyen, li suposen, ha reconegut, "una espècie de salvació". Tot i la passió per la música, de la qual va haver d'allunyar-se durant un temps per protegir els seus fills, troba en l'actual panorama musical un problema endèmic que s'estén a la resta d'àmbits: "Les corporacions han pres el control. Fins i tot a l'estudi de gravació. Si viatges de costa a costa veuràs la gent lluint la mateixa roba, pensant el mateix i menjant el mateix. Tot està processat".

Amb més de 125 milions de discos venuts, Dylan ha rebut, entre altres reconeixements, el premi Pulitzer el 2008 i recentment la Medalla Presidencial de la Llibertat, el reconeixement més gran que concedeix els Estats Units a un civil.

stats