Història
Cultura26/09/2011

Els textos bíblics més antics ja es poden llegir a internet

Google ha digitalitzat els Manuscrits del mar Mort i es poden consultar a la web del Museu d'Israel

Ara
i Ara

BarcelonaEl 1947 dos pastors beduïns van trobar uns pergamins en una cova del desert de Judea. Tenien fred i alguns els van utilitzar per fer foc. Afortunadament, però, molts altres pergamins es van salvar. Les investigacions van durar fins al 1956 i, en un total d'onze coves, es van localitzar uns dels documents més importants de l'arqueologia bíblica: els Manuscrits del Mar Mort, que es remunten al segle III aC.

Els manuscrits bíblics, que són els més antics trobats fins ara, han sigut digitalitzats per Google i ara es poden consultar a la web delMuseu d'Israel. A la web, amb cada manuscrit, s'adjunta una imatge d'alta resolució i una exhaustiva explicació amb vídeos i textos sobre el context històric. Els manuscrits ofereixen una anàlisi força crítica sobre el període del Segon Temple, el moment històric en què va néixer el cristianisme i el judaisme rabínic.

Cargando
No hay anuncios

"Pel Museu d'Israel és un privilegi acollir els Manuscrits del mar Mort més ben conservats que s'han descobert mai", ha assegurat James S. Snyder, director del Museu. "Són d'una importància primordial en el món de la cultura monoteista i són un dels valors enciclopèdics del Museu de més rellevància. Ara, gràcies a la col·laboració de Google, podem fer arribar aquests tresors a un públic molt més ampli", ha afegit.