Guerrilla urbana
Cultura10/02/2017

BBQ a la japonesa

L’especialitat del Robata -germà del Monster Sushi- és la cuina nipona amb brasa de carbó

Bibiana BallbèiBibiana Ballbè

Enric Granados is the place to be. Un dels millors carrers de Barcelona. En ple cor de l’Eixample, amb el trànsit limitat i amb una gran (i superatractiva) varietat d’oferta gastronòmica. I a la cantonada amb Mallorca acaba de néixer el germà petit (gran) del Monster Sushi. Es diu Robata = que vol dir brasa japonesa (i és precisament això el que el fa tan especial).

El local és preciós. Ampli, càlid, amb taules de marbre, llum natural. I un pati interior amb una taula alta i llarga per picar alguna cosa ràpida. Demaneu el que vulgueu però no us descuideu de tastar les broquetes i la carn a la brasa. El tataki de tonyina, els yaki onigiri (uns triangles d’arròs farcits per flipar) o els lotus chips també són imperdibles.

Cargando
No hay anuncios

Em sorprenc quan veig que la xef es diu Fabiola Lairet i que és de Caracas. Però que això no us faci desconfiar. Després d’anys estudiant la cuina japonesa ha aconseguit el Certificat Nacional de Sushi Chef (i creieu-me que això no és poca cosa). Tot plegat va començar a la vegada que la vida de les seves filles. Va decidir quedar-se amb elles a casa per cuidar-les i en poc temps la cuina es va convertir en el seu millor hobby. Fa tres anys es va traslladar a Los Angeles i més tard al Japó per acabar de formar-se. I voilà! Ara ens deixa a tots al·lucinats en comprovar que un dels millors restaurants de cuina japonesa de la ciutat el porta una veneçolana.

Si sou com jo que necessito provar-ho TOT, el Robata és un bon lloc per anar amb amics. Deixeu un forat per a les postres, que també són la canya. Això sí, les receptes són americanes. Cheese cake, carrot cake o lemon pie. I és que la cuina japonesa de Fabiola Lairet té un punt d’internacional. Però sense oblidar la filosofia oriental. Well done!

Cargando
No hay anuncios

+ Detalls

Robata.

Enric Granados, 55 (Barcelona)