Neix el festival Barcelona Pensa: la filosofia a l'abast de tothom
Barcelona acollirà 30 activitats del 17 al 22 de novembre, coincidint amb el dia Mundial de la Filosofia, amb l'objectiu treure la filosofia fora de les aules acadèmiques
BarcelonaLa filosofia és un estudi que sembla estar condemnat a estar entre les quatre parets acadèmiques de la universitat. El Barcelona Pensa, el Festival de Filosofia de Barcelona, pretén traspassar aquestes barreres i mostrar allò que es pensa cada dia a l'exterior. Del 17 al 22 de novembre, la organització del festival vol que que els ciutadans s'apropin al món de la filosofia a través de diferents llenguatges artístics. El certamen se celebrarà a diversos punts de la ciutat, com a la Virreina, el CCCB, la Filmoteca, la llibreria Calders, les Facultats de Medicina i de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB) o la llibreria La Central del Raval, i coincidirà amb el dia Mundial de la Filosofia, el 20 de novembre.
"Volem portar la filosofia a aquells llocs on es fa pintura, fotografia i cinema", afirma la directora del festival, Laura Llevadot, sobre els objectius del festival. Sota la direcció i traducció de Jordi Casasampera, llicenciat en Filosofia per la UB i professor d'interpretació, i amb la interpretació de Pere Arquillué i Joan Carreras, la Sala Beckett estrenarà el dilluns 17 'La protesta', de Václav Havel, un apropament a la filosofia des del teatre que s'inscriu dins del marc del festival.
Un altre dels seus objectius és poder pensar de manera col·lectiva, i amb jornades com 'Filosofia i pintura: El filòsof davant la tela' el dia 17, el Barcelona Pensa té la intenció d'explicar com la filosofia es pot relacionar amb llenguatges com la pintura a l'Escola Massana. El certamen també relaciona la filosofia amb la fotografia a la sessió 'Chris Marker. La fotografia després del cinema', on el dimecres 19 es podrà veure el film del director de cinema i fotògraf francès 'La jetée' (1962) a la Virreina.