Miquel Barceló farà tres tapissos per a la catedral de Notre-Dame
Les obres, el tema de les quals encara no s'ha fet públic, seran a la capella de la nau lateral nord
BarcelonaDesprés de la capella del Santíssim de la seu de Mallorca, Miquel Barceló continua aprofundint en l'art sacre: aquest dimecres s'ha anunciat que farà tres tapissos per a la renovada catedral de Notre-Dame de París, que tornarà a obrir les portes el 8 de desembre. Segons ha fet públic l'arquebisbat de París, els tapissos es col·locaran a la capella de la nau lateral nord, sobre el mur oriental. El responsable de l'arquebisbat no ha detallat les temàtiques dels tapissos, i el taller de Barceló declina fer declaracions sobre aquest encàrrec. Els tapissos de Barceló conviuran amb quatre treballs tèxtils més del pintor britànic d'origen kenià Michael Armitage.
Fins ara els treballs més coneguts de Barceló en l'àmbit del tèxtil tenen un caràcter més íntim. Es tracta dels brodats que va fer conjuntament amb la seva mare, Francesca Artigues, plens d'animals marins.
Una reobertura religiosa i al mateix temps republicana
Notre-Dame tornarà a obrir les portes més de cinc anys després del greu incendi que va patir l'abril del 2019. L'obertura serà el 7 de desembre amb una cerimònia oficial, durant la qual el president francès, Emmanuel Macron, farà un discurs a l'esplanada del temple per no comprometre la laïcitat de l'estat francès. L'endemà és quan s'oficiarà una missa.
Els actes de reobertura també inclouran una vetllada amb artistes i personalitats del món de la cultura. Pel que fa a les visites turístiques, es recuperaran de manera parcial a partir del 8 de desembre. Tot i el caràcter religiós dels actes, el govern francès subratlla el caràcter republicà de la reobertura i que està oberta a tots dels francesos, "siguin quines siguin la seva filosofia o les seves creences".
La restauració de Notre-Dame ha costat 700 milions d'euros, sense comptar les despeses futures de la restauració d'algunes parts força fràgils, com els arcbotants que guarneixen la nau. També està en curs la col·locació d'uns vitralls contemporanis, una polèmica iniciativa llançada per l'arquebisbat i que ha tingut el suport de Macron.