Cinema
Cultura 29/11/2012

Arrenca un nou festival de cinema català a Edimburg

'Pa negre', 'Bicicleta, cullera, poma', 'El silenci abans de Bach' i 'Enxaneta' es projectaran a la primera edició del Catalan Film Festival Scotland

Ara
1 min
Una imatge de 'Pa negre'

BarcelonaL'Scotland's Catalan Center i CinemaAttic organitzen des d'aquest dijous i fins al 17 de desembre la primera edició del Catalan Film Festival Scotland, un nou festival de cinema català que es realitza a Edimburg. Algunes de les pel·lícules que es projectaran al festival són 'Pa negre', d'Agustí Villaronga, 'El silenci abans de Bach', de Pere Portabella, i els documentals 'Bicicleta, cullera, poma', de Carles Bosch, i 'Enxaneta', de Paulí Subirà.

El director de CinemaAttic, Carlos Redondo, destaca en l'editorial del programa del festival que "no és per casualitat que en els últims cinc anys hagi augmentat de forma significativa la presència del cinema català fora d'Espanya i hagi guanyat reconeixement, com s'ha fet palès en diversos festivals internacionals, incloent-hi la representació espanyola als Oscars de Hollywood". En el programa del festival també hi ha previstes dues sessions en les quals es podrà veure una selecció dels premis Gaudí.

stats