Literatura
Cultura30/09/2016

Un ARA Llegim especial per recordar Maria Aurèlia Capmany

Coincidint amb els 25 anys de la mort de l'escriptora, el suplement li dedica vuit pàgines i el diari posa a la venda un emblemàtic diàleg amb Pasqual Maragall

Ara
i Ara

BarcelonaUn quart de segle després de la mort de Maria Aurèlia Capmany (1918–1991), una de les autores més polièdriques i hiperactives de les lletres catalanes, l’ARA Llegim li dedica un especial de vuit pàgines per repassar totes les cares creatives de l'escriptora.

Guillem-Jordi Graells, autor teatral i editor de les obres completes de Maria Aurèlia Capmany, escriu un reportatge que reivindica que l'autora va ser una personalitat cultural d'excepció.

Cargando
No hay anuncios

– Hi ha articles especials de Lluïsa Julià, que parla del valor de l'obra narrativa; Jordi Coca, que s'aproxima al llegat teatral; Pilar Godayol, que recorda els 50 anys de l'assaig 'La dona a Catalunya', i Jordi Carrió, que recupera els anys que Capmany va ser regidora de Cultura a l'Ajuntament de Barcelona.

– Reproduïm l'article que Josep Maria Espinàs va escriure a principis d'octubre del 1991, després de la mort de l'autora.

Cargando
No hay anuncios

Xavier Febrés recorda la col·lecció 'Diàlegs a Barcelona': el primer número va ser protagonitzat per Maria Aurèlia Capmany i Pasqual Maragall, i els lectors de l'ARA el podran aconseguir durant tot el cap de setmana a un preu de 6,95 euros.

– Els col·laboradors habituals de l'Ara Llegim també escriuen sobre Capmany: Jordi Llovet ofereix un record personal, Eva Piquer en reivindica l'obra periodística, Lluís Anton Baulenas fa memòria sobre les gairebé 30 obres que l'autora va traduir i Ignasi Aragay comenta el llibre de converses entre Capmany i Maragall.