L'Antic Teatre guanya el Premi Dansacat
L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya atorga el premi a aquest espai de creació de les arts multidisciplinars per "tota la feina i compromís amb els professionals de la dansa i les arts escèniques", i Alexis Eupierre i la Mostra de Dansa IN SITU han quedat finalistes
BarcelonaLa IV edició del Premi Dansacat, organitzat per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), s'ha atorgat aquest divendres a l'Antic Teatre. Aquest premi té com a objectiu reconèixer, incentivar i promocionar la feina dels professionals de la dansa a Catalunya. El jurat, format pels socis de l'associació, ha destacat "tota la feina i compromís amb els professionals de la dansa i les arts escèniques i per ser l'única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independent".
L'Antic Teatre, fundat el 1879 i reobert el 2003 gràcies a l'actual directora artística Semolinika Tomic, és un espai de creació de les arts multidisciplinars per a la recerca de nous llenguatges escènics, i s'ha convertit en un dels referents de l'escena independent actual. El centre pretén fomentar la capacitat d'experimentació, creació, producció, exhibició, promoció i difusió dels artistes professionals. Durant l'any passat, l'Antic Teatre va acollir 21 residències, i va oferir 225 funcions en què va vendre prop de 10.000 entrades.
El 2004 va guanyar el premi de la Fira Internacional de Teatre i Dansa d'Osca a la Programació més innovadora a Espanya, i la seva directora artística va guanyar el premi FAD per la resurrecció de l'Antic Teatre, que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània, i per la seva acció cultural i artística.
Els finalistes
Els socis de l'APdC han nomenat finalistes del premi el coreògraf i ballarí Alexis Eupierre i la Mostra de Dansa IN SITU. Eupierre és membre fundador i director artístic del centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera el 1995, i el mateix any va crear la companyia de dansa Lapsus. La seva feina s'ha pogut mostrar a 12 països d'Europa, Amèrica i Àsia, i ha estat docent a diferents companyies de dansa professionals de Barcelona.
Fundada el 2012 per les ballarines i coreògrafes Mireia de Querol i Ariadna Estalella a partir d’un anàlisis de la situació actual de la dansa contemporània i dels creadors independents, IN SITU vol donar visibilitat a aquest sector ideant l'exhibició en un espai fora dels circuits tradicionals, una manera que permet generar nous públics. Aquesta mostra aporta un diàleg entre els artistes i el públic amb el procés creatiu com a punt de partida. Els socis de l'associació han triat aquesta proposta "per ser una proposta jove" i "per cridar a la reflexió en relació a l'escena i els processos de creació".