Dansa

Ángel Corella instal·la el seu ballet a Catalunya i li canvia el nom per Ballet de Barcelona

La companyia ja treballa en un local al centre de Barcelona, on obriran una escola al maig, i el 2013 inauguraran una escola-residència a Figueres

Ángel Corella i Carmen Corella a 'Soleá'
Laura Serra
06/02/2012
2 min

BARCELONAAquest dilluns al migdia Ángel Corella presentava l'estrena al Liceu d'El llac dels cignes. Però la notícia era una altra: la companyia del ballarí madrileny s'ha establert definitivament a Barcelona i fins i tot ha canviat el nom: Ballet de Barcelona. Els 66 ballarins (42 de fixos i 24 escollits per aquesta funció) ja estan treballant en uns grans baixos a tocar de la plaça Urquinaona, on al mes de maig hi pensen obrir una escola de ball per a tots els públics. En els propers mesos, però, esperen instal·lar els professionals en un altre local cedit a l'antiga seu de La Vanguardia al Poblenou. A més, paral·lelament, la temporada 2013-14 obriran a Figueres un centre d'alt rendiment per a joves d'11 a 18 anys que es vulguin professionalitzar. L'Ajuntament de la ciutat ja els ha cedit els terrenys per a construir l'escola-residència que dirigirà Ángel Corella.

Aquest és el macroprojecte que Ángel Corella té en ment des de fa anys i que havia ideat per a Catalunya, tot i que va acabar marxant a Castella pel poc suport de les administracions. Què ha canviat? "El govern i que han vist que la companyia és una realitat, no són fantasmes", deia avui el ballarí. El cert és que el fins ara anomenat Corella Ballet ha treballat als millors auditoris del món, sobretot amb peces de dansa clàssica, però també neoclàssica i contemporània. Finalment, després que Castella i Lleó els retirés el suport econòmic (vora 300.000 euros i contractacions fins als 1,2 milions), Corella ha decidit tornar a Catalunya. El suport de les administracions és més moral que econòmic. L'únic que els ha garantit diners és la Diputació de Barcelona –ha insinuat que seria similar a l'ajut castellà– i l'Ajuntament els donarà espècies. La Generalitat, de moment, els dóna suport per garantir-los bolos a Catalunya.

El projecte de es desplegarà en els propers mesos i anys i, tot i que Corella ha afirmat que ha notat reticències de les companyies catalanes, confirma que buscaran vies alternatives a les subvencions, com els mecenatges, el taquillatge i els abonaments a les escoles.

stats