Cinema
Cultura21/10/2014

Albert Espinosa estrena el 24 d'octubre el seu primer curtmetratge, 'Pitahaya'

L'escriptor publicarà també un nou llibre al març que ell mateix voldria adaptar al cinema

Efe
i Efe

BarcelonaAlbert Espinosa estrena el pròxim dia 24 a Internet el seu primer curtmetratge com a director, 'Pitahaya', que després d'haver obtingut el primer premi en el Festival Underworld de Nova York, té la qualificació requerida per optar a l'Oscar al millor curt.

Amb una durada de 14 minuts, el curtmetratge es basa en la història d'un nen que es perd a Mercabarna. Està protagonitzat per l'actor Francesc Garrido i el debutant Rubén Sánchez, de 10 anys. En la presentació del film, Espinosa ha dit que es tracta d'"una història que tenia escrita feia temps, d'un nen que es perdia en un lloc que no havia determinat".

Cargando
No hay anuncios

La incògnita es va aclarir quan Espinosa va descobrir els espais del mercat barceloní Mercabarna: "Va ser un enamorament sobtat quan vaig poder passejar durant hores per les seves instal·lacions". El rodatge del seu curt ha estat molt còmode "gràcies al nen i a Francesc Garrido, peces fonamentals, així com el director de fotografia". De l'experiència del rodatge, el director destaca que "vam rodar com es feia en la Nouvelle Vague, sense demanar permís previ als treballadors, de manera que en cap moment no es va aturar l'activitat del mercat".

'Pitahaya' és "una història petita que necessitava explicar després de tres anys de la sèrie 'Polseres Vermelles'", ha dit Espinosa, que està sorprès per la resposta que està tenint el film en festivals i somia amb la carrera dels Oscars, amb els Goya i els Gaudí.

Cargando
No hay anuncios

'Pitahaya' es podrà veure a Internet (pitahaya.cat) a partir del 24 d'octubre. "El meu pròxim llibre sortirà al març i és una història molt cinematogràfica, una espècie d''El petit Príncep', que m'agradaria rodar jo". Li agradaria a més comptar amb la col·laboració de Francesc Garrido, "amb qui compartim móns molt afins i la sensibilitat de transmetre històries molt humanes".