ARA LLEGIM

Victòria Camps: "És raonable el referèndum de Catalunya, però no la ruptura"

La Premio Nacional d'assaig per 'El gobierno de las emociones' defensa tesis properes al PSC i demana claredat en els conceptes polítics

Victòria Camps / EFE
Efe
31/10/2012
1 min

MadridLa flamant Premio Nacional d'assaig 2012, Victòria Camps, que va ser senadora pel PSC-PSE del 1993 al 1996, ha afirmat que "avui és raonable el referèndum a Catalunya, però no la ruptura". La catedràtica de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha mostrat "més pròxima a la postura del PSC" sobre això, si bé ha matisat que li agradaria veure-la "més estructurada". "Avui és raonable plantejar un referèndum, però no la ruptura. La independència és molt clara, l'estat propi no ho és, per això m'agradaria que la consulta es presentés amb els conceptes clars", ha dit.

Camps, que s'ha mostrat agraïda pel Premio Nacional d'assaig 2012 a la seva obra 'El gobierno de las emociones' (Herder), que arriba "gairebé al final" de la seva carrera perquè s'acaba de jubilar. Destaca, a més, que es guardoni en aquesta categoria un llibre de filosofia. En aquest tractat defensa que "cal controlar les emocions", però que "si els valors no van acompanyats d'un punt emotiu, no funcionen" i que "les desigualtats han de doldre".

Subratlla que "cal denunciar el que no és ètic, com la corrupció", en un sistema polític en el qual "no és possible pactar gairebé res, cosa que resta credibilitat als polítics", i en el qual "és més fàcil la crítica que la construcció". "Cada vegada impera més el partidisme, els polítics es fiquen en els seus propis interessos, oblidant-se del bé general", sosté qui la que va ser consellera del Consell Audiovisual de Catalunya i autora, entre d'altres, de 'Virtudes públicas', guanyadora del Premi Espanya d'assaig.

stats