El reporter Aris Messinis guanya el gran premi de Visa pour l'Image amb un treball sobre la crisi migratòria a Lesbos

La parella de fotògrafs eslovens Jaka Gasar i Bojan Velikonja ha rebut el premi de fotografia de vida quotidiana per 'Dnevnik', un reportatge sobre la crisi dels refugiats que arriben a Eslovènia

Un grup de migrants arriba a l'illa de Lesbos. 28 de setembre de 2015
Agències
04/09/2016
2 min

BarcelonaLa crisi migratòria a la Mediterrània és un dels eixos centrals d'aquesta edició de Visa pour l'Image, i un reportatge d'aquesta temàtica s'ha emportat el gran premi d'aquesta edició d'aquest festival de fotoperiodisme. Aris Messinis, de l'agència AFP, ha rebut el Visa d'Or per un reportatge titulat 'Guerra en pau' sobre els immigrants a l'illa grega de Lesbos. El seu treball s'ha imposat a un reportatge de Jérôme Delay sobre els atemptats a París el novembre del 2015 i a les imatges de Serge Ponomarev sobre els refugiats arreu d'Europa.

Aris Messinis afirma que "no hauria dit mai que cobriria aquests fets" al seu país, i també explica que en algunes ocasions va deixar la càmera per ajudar alguns dels refugiats. "És un reflex humà normal. Intentem guardar la distància, ser objectius. Però a vegades és bo donar un cop de mà a qui ho necessita. És una decisió personal", afirma el fotògraf.

El seu objectiu és que l'espectador empatitzi amb el drama que viuen aquestes persones: "Són moments forts des d'un punt de vista emocional. No els puc descriure amb paraules. Vaig intentar acostar-m'hi al màxim per sentir el que estaven patint", diu el reporter.

Aris Messinis treballa a AFP des de l'any 2003 i és el responsable de l'agència a Atenes. El primer conflicte bèl·lic que va documentar va ser la guerra de Líbia l'any 2011.

El festival ha premiat també la parella de fotògrafs eslovens Jaka Gasar i Bojan Velikonja en la categoria de fotografia quotidiana per el seu treball 'Dnevnik', en què es reflecteix el drama dels refugiats que arriben a Eslovènia.

El premi en la categoria de revista ha recaigut en 'Copa Cabana place', de Peter Bauza, sobre com 300 famílies viuen en edificis inacabats i abandonats al Brasil mentre les administracions del país fan grans inversions en les infraestructures dels Jocs Olímpics.

El Visa d'Or honorífic d'aquesta edició se l'ha emportat el reporter nord-americà Stanley Greene.

stats