La Mostra d'Igualada redobla l'aposta familiar amb 47 companyies
La identitat de gènere, la llibertat sexual i la mort són algunes de les temàtiques que pujaran a l'escenari
BarcelonaLa identitat de gènere, la llibertat sexual, el dol i la mort, la crítica social i el qüestionament de l'amor romàntic són tan sols alguns dels temes que pujaran a l'escenari de la 32a Mostra Igualada, que se celebrarà del 26 al 30 de maig. El festival de teatre infantil i juvenil tindrà en aquest any pandèmic un format híbrid: el públic podrà veure 116 actuacions presencials en quinze espais diferents de la ciutat, que tindran un aforament del 50%. En canvi, l'activitat professional serà 100% virtual.
La Mostra comptarà amb 47 companyies, la majoria catalanes. El director artístic de la Mostra, Ramon Giné, ha apuntat que la qualitat d'enguany és "excel·lent": "Hem agafat el millor de la Mostra del 2020, que va haver de suspendre's, i el millor del 2021". El pressupost és de 352.000 euros i l'eslògan és Mires o veus?, que vol convidar a qüestionar el que ens envolta.
Pallassos davant la justícia
El festival ha rebut més de 700 sol·licituds de companyies, de les quals finalment se n'han seleccionat 47 i 9 seran estrenes absolutes. Del total de companyies, 39 són de Catalunya i 8 de la resta de l'Estat. Guillem Albà & La Marabunta, Marie de Jongh, Cia. Roberto G. Alonso, Los Galindos, Obsekené, Campi Qui Pugui i La Vigueria són algunes de les companyies programades. Degut a la situació de pandèmia, el festival no comptarà amb la participació de companyies internacionals. Entre les moltes obres que es podran veure, hi ha Jaleiu de Guillem Albà & La Marabunta, un divertit i provocador espectacle que sobretot busca que el públic desconnecti del món real i rigui, o MDR (Mort de riure), on Los Galindos atien l'esperit crític a través de la història de tres pallassos que han de fugir. Obsekené, a Els ocells ho fan, i les balenes i les puces també, tracta la reproducció i la sexualitat dels animals i acosta el públic a un maremàgnum d'opcions i, per tant, a la llibertat sexual. Marie de Jongh, que el 2018 va guanyar el Premio Nacional d'arts escèniques per a la infància i adolescència, presentarà Ikimilikiliklik, una història d'una nena que té por a les bruixes però que acaba convertint-se en una d'elles.
Un viatge al món surrealista de Maruja Mallo
Pel que fa a propostes de dansa, es podrà veure, entre molts altres espectacles; Marúnica de Cia. Roberto G. Alonso, un viatge poètic i visual pel fascinant món creatiu de la pintora surrealista Maruja Mallo. Els joves podran gaudir de propostes com Paraules que trenquen ossos de Companyia Pagans; Container d’Emília Gargot, aldarulls a l’espai públic digital, o Boira a les orelles d'Els Pirates Teatre, un retrat de la sordesa que reflexiona sobre l'acceptació, la convivència i els prejudicis.