Reimplanten al fons marí les 150 colònies de corall vermell extretes il·legalment del cap de Creus

Es van comissar el 17 de juliol i han mantingut vius els exemplars en aquaris

Imatge de dos submarinistes durant l'operatiu per reimplantar el corall al cap de Creus
Ara
31/07/2019
1 min

GironaUn equip subaquàtic ha reimplantat al fons marí les 150 colònies de corall vermell que es van comissar el 17 de juliol durant una operació contra el furtivisme al cap de Creus. L'objectiu de la reimplantació és aconseguir la seva regeneració. Per aconseguir-ho, es manté viu el corall comissat dins d'uns aquaris, i es busca una zona idònia per reimplantar-lo amb una massilla que uneix la base del corall amb la roca. En aquest cas, s'ha escollit el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

En l'actuació hi han participat membres de l’equip subaquàtic del Grup de Suport Marí del cos d’Agents Rurals, conjuntament amb biòlegs de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i de la Universitat de Barcelona, amb el suport dels patrons del Parc Natural.

Les 150 colònies de corall vermell es van poder recuperar el 17 de juliol arran d'una operació contra el furtivisme al cap de Creus, liderada per la direcció general de Pesca i coordinada amb els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals. Concretament, es van comissar tres sacs de corall extret il·legalment de la zona per un grup de corallers furtius.

stats