Montserrat Medalla tracta la figura del Don Juan femení a 'Dones de Vidre'
Ònix editor publica un recull de relats que, entre altres temes, parlen de segones oportunitats amoroses de la vida i la mort i del lesbianisme
BlanesMontserrat Medalla Cufí, escriptora de vocació i mestra, psicopedagoga i logopeda de professió, va presentar ahir al vespre a Blanes, on resideix, el primer llibre que publica en solitari: 'Dones de Vidre'. Van acompanyar-la en l'acte, que es va dur a terme a Casa Saladrigas, l'escriptor blanenc Joan Adell, qui precisament ha tingut cura del pròleg, i Mònica Rabassa, del cos de redacció de la revista Recvll, que es va encarregar de fer la presentació en una sala a vessar de públic.
Publicat per Ònix editor, 'Dones de Vidre' no és "un altre llibre de dones", sinó un recull de relats adreçats especialment a elles, tot i que no busca excloure els homes. Tracten temes prou diversos, com ara les segones oportunitats amoroses, els trastorns d'alimentació o el lesbianisme. És precisament dins aquest darrer àmbit on aprofundeix sobre la figura del Don Juan femení. La violència de gènere, l'assassinat indirecte per omissió, el sentiment de culpa per un no-res derivat de l'estricta educació rebuda, la devastadora malaltia de l'Alzheimer o bé un petit homenatge al geni del cinema Luis Buñuel són altres temes que es troben entre les planes de 'Dones de Vidre'. Precisament el títol triat podria ser la mateixa essència que s'amaga rere els relats que ens proposa l'escriptora: conèixer dones fortes i fràgils alhora, indestructibles si les circumstàncies així ho requereixen però que poden caure ferides quan els sentiments són la seva única brúixola.