GironaLa collita del 2020-2021 d’olives per a la producció d’oli verge extra protegit amb la DOP Oli de l’Empordà ha sigut entre un 10% i un 15% inferior respecte de l’any anterior, però la qualitat de l’oli obtingut “és excepcional”. Així ho assegura el president d’aquesta DOP, Simon Casanovas. Aquest oli es podrà degustar en el marc de la campanya Tasta l’Oli de l’Empordà, que es farà del 23 al 31 de juliol als restaurants dels col·lectius La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons, entre els quals Empòrium, Reina de Port-lligat, Voramar, Els Pescadors, El Molí, Castell de Peralada Restaurant, Norat, Can Jeroni, La Taverna del Barri Vell, Mas Falgarona, Àpats, Duc de l’Obac, La Riera, Umai, Occi, Divinum, Massana, El Celler de Can Roca i Novara Hotels. Els olis que seran presents a les taules dels restaurants que participen a la campanya procedeixen dels trulls Empordàlia, Masetplana, Ylla i Serraferran.
Cada any la denominació d’origen presenta la nova collita al mes de desembre a Figueres i Girona, però l’any passat les restriccions de la pandèmia ho van impedir. Tot i que ara s’organitza aquesta cita amb els restaurants, al mes de desembre es tornarà a fer la presentació de la collita d’aquest any, que comença a finals d’octubre i s’acabarà a mitjans de gener del 2022. També es farà una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments.
L’oli d’oliva verge extra protegit amb la DOP Oli de l’Empordà s’elabora a partir d’oliveres inscrites en el registre corresponent de les varietats argudell, corivell i llei de Cadaqués i la varietat tradicional arbequina. La zona de producció comprèn principalment municipis de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, i alguns municipis limítrofs de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany.