La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà programa 65 espectacles

El certamen, que se celebrarà del 14 al 16 de juliol, comptarà amb una quarantena de companyies

Ara
i Ara

La Bisbal d'EmpordàLa Bisbal d'Empordà tornarà a situar-se al mapa del món del circ amb la 22a edició de la Fira de Circ al Carrer, que se celebrarà del 14 al 16 de juliol. El certamen ha programat 65 espectacles de la mà d'una quarantena de companyies –la majoria, catalanes–, i es marca com a objectiu continuar creixent "en qualitat".

Per això, oferiran actuacions de primer ordre i mantindran activitats consolidades com l'Espai fira i la Fira Bar –on es podran veure espectacles de petit format–, a banda dels tallers i les actuacions de diverses escoles de circ. L'organització també mantindrà l'aplicació per a mòbils que permetrà veure en temps real els aforaments i, així, evitar aglomeracions.

Cargando
No hay anuncios

Créixer en qualitat i no en quantitat. Aquest és el repte que s'ha marcat l'organització de la Fira de Circ al Carrer, que aquest juliol arriba a la 22a edició, completament consolidada. La portaveu de l'esdeveniment, Eva Gasull, assegura que tot i que han ampliat el nombre de companyies, perquè més bars han demanat participar al cicle d'espectacles de petit format, la mostra no busca fer-se més gran, sinó seguir apostant per l'excel·lència de les actuacions que ofereix.

Els visitants que s'acostin a la Bisbal del 14 al 16 de juliol hi podran veure actuacions de circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, espectacles aeris, diàbolo o malabars, entre d'altres. De nou, la majoria de les actuacions seran gratuïtes i aptes per a tots els públics.

Cargando
No hay anuncios

Espectacle aeri per inaugurar l'edició

Com a principals novetats d'enguany hi haurà l'espectacle inaugural de la fira, que es farà al parc 8 de Març amb l'actuació de la companyia francesa La Rotative. Els assistents podran veure un espectacle amb una roda de metall suspesa a deu metres del terra. També s'ha programat una trobada de pintors, coneguda amb el nom de Girona Urban Sketchers, que documentaran amb pintures els diferents escenaris de la fira i les exposaran el diumenge al vestíbul del Mundial.

Cargando
No hay anuncios

Més bars amb espectacles de petit format

L'organització mantindrà les activitats consolidades com l'Espai Fira –una zona separada dels escenaris urbans on es podran veure actuacions i s'hi podrà menjar– i la Fira Bar, on participaran més locals que en edicions anteriors –n'hi haurà fins a tretze–. En aquest espai s'oferiran petits tastets de circ.

Cargando
No hay anuncios

El certamen també comptarà amb els tradicionals tallers dedicats a petits i grans, així com les actuacions de diverses escoles de circ com la de la Bisbal, però també d'altres poblacions, com l'escola Empúries de l'Escala (Alt Empordà), la de Nou Barris (Barcelona) o la de Sant Celoni (Barcelona). A més, l'escola de circ de Ceret (Vallespir) ha escollit la fira per presentar el seu espectacle de final de curs.

"Forma part de l'ADN del poble"

Cargando
No hay anuncios

L'alcalde del municipi, Lluís Sais, ha remarcat que la mostra ja "forma part de l'ADN de la Bisbal", i ha assegurat que des de l'Ajuntament continuaran treballant per mantenir-la i seguir-la consolidant com un esdeveniment de referència a tot el país. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha insistit que l'aposta de l'ens per la cultura és clara, i que la fira del circ ha experimentat un creixement molt important en els darrers anys. "La valoració que en fan els espectadors, de gairebé un 9, és un indicador clar, però també ho és el retorn econòmic i la fidelització dels clients, que venen de mitjana a més de nou edicions, es queden dos dies i veuen uns cinc espectacles", ha destacat.

Un impacte econòmic de 650.000 euros

Cargando
No hay anuncios

La fira té un pressupost de 118.000 euros, el 35% dels quals els aporta l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà. També hi col·labora la Diputació (amb un 25%); la Generalitat (15%) i el ministeri de Cultura (5%). La resta prové de recursos propis que s'aconsegueixen a través de la venda d'entrades, samarretes, publicitat i mecenatge.

L'estudi sobre l'edició de l'any passat, encarregat per l'Ajuntament, ha revelat que l'esdeveniment va generar un impacte econòmic de 650.000 euros i va permetre crear una dotzena de llocs de treball, una dada que significa que per cada euro invertit en la celebració, el municipi en rep 23 de tornada.